Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

INR-po­ti­lail­le aukeaa oma vas­taan­ot­to ter­veys­ase­mal­le

Pudasjärven terveysaseman INR-potilaiden eli Marevan-verenohennuslääkettä syövien potilaiden palvelunmuutokset astuvat voimaan 16.1.

INR-potilaille avataan terveysasemalle kokonaan uusi, oma vastaanotto. Palveluesimies Kirsi Kipinän mukaan muutos on iso, mutta helpottaa potilaiden asiointia:

– INR-hoitaja Anu Haanela siirtyy neuvolarakennukseen ja vastaanottaa siellä arkiaamupäivisin INR-potilaita, jotka saavat jatkossa samalla käynnillä tarvittavat palvelut.

Aikaisemmin INR-potilailla on täytynyt käydä säännöllisesti laboratoriossa antamassa verinäyte, tämän jälkeen sairaanhoitaja tai lääkäri on määritellyt uuden lääkeannosohjeen ja soittanut potilaalle tai potilas on hakenut ohjeen sairaanhoitajalta vastaanotolta.

Uudessa järjestelmässä sairaanhoitaja ottaa vierinäytteen käynnin yhteydessä. Samalla vastaanottokäynnillä potilas saa suoraan INR-arvon, Marevanin annostusohjeen ja seuranta-ajan.

– Kun sairaanhoitaja on potilaan kanssa kasvotusten, saa potilas lisäksi neuvontaa ja ohjausta omakohtaisten tarpeiden mukaan.

Tavoitteena on, että INR-arvot pysyvät hyvällä hoitotasolla ja kontrollikäyntivälit pitenevät.

– Uskon, että potilaat ovat tyytyväisiä uuteen toimintamalliin jo ensimmäisen vastaanottokäynnin jälkeen.