Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ihmiset kai­paa­vat help­po­ja luon­to­koh­tei­ta – juu­rak­ko­tu­lien sijaan nap­pas­ken­kä­reit­tien val­miil­le ha­loil­le

Pudasjärvi

Kolumni

Kesän aikana olen sekä sosiaalisessa elämässä, että live-elämässä törmännyt ihmisten kaipuuseen luontoon. Väkevimmillään se on ilmennyt muun muassa Facebookin retkeily tai vaellus -ryhmässä julkaistuun karttaan, johon on ympäröity Pohjois-Suomi, Ruotsin Lappi ja Norja aina Tromssasta Kirkkoniemeen ja joskus jopa osa Venäjä. Saatesanoina on teksti: "Neuvokaa kivat käyntikohteet alueelta. Aikaa viikko, mukana taapero ja kaksi koiraa."

Parviäly onneksi tekee yleensä työtä käskettyä ja vinkkejä satelee, osa jopa aivan käyttökelpoisia ja hienoille kohteille osoittavia.

Kun kertomani mukaiset tapaukset ovat varsin yleisiä ja epätietoisena Syötteen parkkipaikalla luontokohteita kyselevälle neuvoo reittiä Annintuvalle tai näköalakierrokselle, niin tulee mieleen niinkin vanhanaikainen ajatus, että eikö oma taito tai viitseliäisyys enää riittänyt selvittää itse mihin on menossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.