Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

En­nal­lis­ta­mis­ase­tus on uhka Suomen maa- ja met­sä­ta­lou­del­le – Miten kor­vat­tai­siin yk­si­tyis­ten met­sän­omis­ta­jien tu­lon­me­ne­tyk­set?

Ennallistamisasetuksen mukaan heikossa kunnossa olevien luontotyyppien ennallistamistoimenpiteiden on katettava vähintään 30 prosenttia EU:n maa- ja merialueista vuoteen 2030 mennessä ja kaikki toimenpiteiden tarpeessa olevat ekosysteemit vuoteen 2050 mennessä.

Tarkastelun lähtökohtana pidetään 1950-luvun alun tilannetta. Suomen metsien puumäärä oli tuolloin n. 1,4 miljardia kuutiota ja kasvu n. 50 miljoonaa kuutiota vuodessa. Nyt puumäärä ja metsien kasvu on lähes tuplaantunut metsänhoitotoimenpiteiden ansiosta ja viimeisen Valtakunnan metsien inventoinnin mukaan puumäärä on 2,5 miljardia ja kasvu 105 miljoonaa kuutiota vuodessa.

Ympäristöministeriö perustelee ennallistamista luontokadon pysäyttämisellä ja perusteena on lajien ja luontotyyppien uhanalaisuus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.