Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Elämme vuoden pi­mein­tä aikaa, mutta joulu tuo valoa – Ru­si­na­sil­mäi­nen jou­lu­tont­tu muistuu mieleen

On taas aika kulunut niin, että kaikkein pimein aika alkaa olla huipussaan. Eli talvipäivänseisaus on joulun alla ja toivon mukaan me ihmiset sen muistamme. Vaikka joulun kiireet tuntuu monista ehkä tärkeämmältä, kun päivän valo alkaa hiljalleen lisääntymään.

Mutta mikä sen kiireen mahdollisesti aiheuttaa? Siihen on varmaan vuosituhansien aikana aina keksitty monia konsteja, miten ihmiset saadaan esimerkiksi ostamaan lahjoja ja tekemään muuta vähemmän tärkeää.

On siis luotu iso niin sanotusti tarve ja ajatus siitä, että eihän joulu tule ellei osteta paljon lahjoja. Sitä varsinkin lapsille sanotaan, että toivotko paljon lahjoja.

Kun joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistojuhlana, niin allekirjoittaneelle tulee lähes aina joulun alla tunne, että häviääkö se varsinainen juhlan merkitys, siis niin kuin laulussa sanotaan, että "laps hankeen hukkuu, unhoittuu".

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin