Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Iijoki: Tärkeä etappi saa­vu­tet­tu Iijoen vael­lus­ka­la­kan­to­jen el­vyt­tä­mi­ses­sä – "Määrät ovat vielä pieniä, mutta jostain pitää aloit­taa"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Edus­kun­nas­ta Juha Sipilä: "Ha­luam­me­ko ete­läi­sen Eu­roo­pan mallin tän­ne­kin, vai ha­luam­me­ko lo­pet­taa velaksi elä­mi­sen?"

Kempele

Eduskunnasta

Valtio velkaantui koronan vuoksi merkittävästi. Myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan on poikinut meille lisäkuluja. Nämä ovat esimerkkejä siitä, milloin valtion kassan joustoa tarvitaan turvallisuudentakaamiseksi, työpaikkojen pelastamiseksi ja suomalaisten hyvinvoinnin sekä toimeentulon turvaamiseksi. Näin meidän tulee toimia poikkeustilanteissa jatkossakin. Tämä edellyttää sitä, että normaaliaikana ja hyvinä aikoina valtion talouden täytyy olla tasapainossa ja mieluummin hieman ylijäämäinen. Näin kerättäisiin puskuria seuraavia kriisejä varten.

Reilu viikko sitten eduskunnassa käsiteltiin julkisen talouden suunnitelmaa seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Valtion talous on noin seitsemän miljardia euroa alijäämäinen myös tulevina vuosina. Tämän lisäksi valtion lainojen korkokulut tulevat nousemaan merkittävästi yleisen korkotason nousun vuoksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.