Jär­vi­mal­min matka suureen muo­don­muu­tok­seen

Pudasjärven Pelttarinjärvessä lepää rautapitoista järvimalmia, joka oli vielä 1800-luvulla suuressa arvossa. Paikallinen kolmikko päätti harrastusmielessä testata, onnistuisiko sen jalostaminen kotikonstein.

Pudasjärven Pelttarinjärvessä lepää rautapitoista järvimalmia, joka oli vielä 1800-luvulla suuressa arvossa. Paikallinen kolmikko päätti harrastusmielessä testata, onnistuisiko sen jalostaminen kotikonstein.

Tilaajille
Tilaajille
Pelttarinjärven rannalla, Mäkitalon pihassa on viime vuosina harrastettu järvimalmin kuivatusta ja polttamista sekä raudan takomista. Antti Pelttarilla (vasemmalla) on kädessään masuunissa sulatettua rautaa ja Juhani Ahosella kuivatettua järvimalmia eli raudan raaka-ainetta.
Pelttarinjärven rannalla, Mäkitalon pihassa on viime vuosina harrastettu järvimalmin kuivatusta ja polttamista sekä raudan takomista. Antti Pelttarilla (vasemmalla) on kädessään masuunissa sulatettua rautaa ja Juhani Ahosella kuivatettua järvimalmia eli raudan raaka-ainetta.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

– Tuolta järvestä me sitä nostettiin, Antti Pelttari osoittaa Mäkitalon ikkunasta Pelttarinjärvelle päin ja muistelee muutaman vuoden takaisia veneretkiä järvenselälle haavin kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.