Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Alueel­li­nen ter­vey­den­huol­to on krii­sis­sä – Nyt Tai­val­kos­kel­la pitäisi koota krii­si­ryh­mä

Viime päivinä olemme nähneet Ylen uutisissa kuinka Pohjoisen hyvinvointialueella aluevaltuuston päätöksen mukaisesti ja Pohteen ohjeistuksella suljetaan Taivalkosken, Iin, Haapajärven ja Vaalan sairaalat.

Taivalkoskellakin vuodeosasto on jo nyt osittain suljettu, vaikka päätöksen tehneet aluevaltuutetut vakuuttivat, että niitä ei heti suljeta. Rahat on viety vuoden 2023 talousarvioon.

Minua harmittaa, että äänestin aluevaltuustoon henkilön, jota pidin asiantuntijana ja ehdottomasti juuri vuodeosastoamme sote-yksikön kruununjalokivenä säilyttävänä. Petyin, ja nyt mietin miten meidän taivalkoskelaisten monisairaitten vaativa ympärivuorokautinen hoito voidaan järjestää niin, ettei meitä kuskata toiseen kuntaan vieraiden hoitajien haitaksi. Omaiset voivat tulla katsomaan jos heillä on auto käytössä ja varat siihen.

Me taivalkoskelaiset keräsimme vuonna 2017 kansalaisadressin: ”Taivalkosken kuntalaisten adressi sote-peruspalvelujen säilymiseksi Taivalkoskella vähintään nykyisellä tasolla.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.