Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Aika ja tavat muut­tu­vat – il­mas­ton­muu­tos­ta vastaan tais­tel­laan ja mark­ki­na­voi­mat jyllää

Suomessakin huomaa, että ilmasto on muuttunut. Säiden ääri-ilmiöt eivät ole enää epätavallisia. Mutta ilmastonmuutoksen hillitseminen ja hidastaminen ovat kokonaan eri asia. Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, sekoitevelvoitteet polttoaineissa ja vihreä siirtymä kokonaisuutena eivät ole muuttaneet tilannetta paremmaksi.

On pakko kysyä, voipiko ihminen säädellä ulkolämpötilaa ja näin estää mannerjäätikön sulamista? Maailman viisaat taistelevat tuulimyllyjä vastaan tässä asiassa turhaan. Rahaa siihen kyllä kuluu ja hinnat nousevat, se ei enää ole edes uutinen.

Toinen iso muutos on markkinavoimat, jotka säätelevät maailman taloutta ja globaalia kaupankäyntiä. Kysynnän ja tarjonnan pelisäännöt määrää markkinavoimat, vaikkapa ainespuun hinnan.

EKP säätelee korkoasiaa, paljonko lainaraha maksaa. Korot ovat nousussa tällä hetkellä.

Eduskunnan päätösvalta on kaventunut.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin