–Täl­lai­sia vä­li­nei­tä ei kotoa löy­dy­kään!– – Per­he­peu­hu­las­ta saa mukavaa seuraa ja vi­rik­kei­tä arkeen

Uusi lasten liikuntakerho Tuomas Sammelvuo -salilla ottaa mukaan lapset ja 
vanhemmat. Vilja Ivola löysi Perhepeuhulasta mielenkiintoiset tarkkuusheittorenkaat. Viuh, hyrrä pyörii! Eevi Vikström siinä hyörii. Anu Pekkala antaa vauhtia. Vilja Wileniuksella, vas.,  ja Eevi Vikströmillä on hauskaa äitien, Kaisa Ylikerälän ja Anu Pekkalan, leikitettävinä. Ensimmäinen Perhepeuhula sai liikkeelle 30 lasta ja vanhempaa, sekä 35 päiväkotilaista. Viuh, hyrrä pyörii! Eevi Vikström siinä hyörii. Anu Pekkala antaa vauhtia. Perhepeuhulassa oli monenlaista puuhaa.
Uusi lasten liikuntakerho Tuomas Sammelvuo -salilla ottaa mukaan lapset ja vanhemmat. Vilja Ivola löysi Perhepeuhulasta mielenkiintoiset tarkkuusheittorenkaat.
Uusi lasten liikuntakerho Tuomas Sammelvuo -salilla ottaa mukaan lapset ja vanhemmat. Vilja Ivola löysi Perhepeuhulasta mielenkiintoiset tarkkuusheittorenkaat.
Kuva: Maiju Teeriaho

Perhepeuhulassa lapset pääsevät purkamaan energiaansa erilaisiin aktiviteetteihin. Leluja on tarjolla monenlaisia.

Vasta kahdeksan kuukauden ikäinen Vilja Ivola katselee silmät ymmyrkäisinä ympärilleen.

– Tällaisia välineitä ei kotoa löydykään! Vilja ei malta vielä lähteä kotiin, vaikka olisi jo päiväunien aika, äiti Veera Ivola nauraa.

Hän kertoo saaneensa itsekin hyvää liikuntaa kävellessään kärryjen kanssa Tuomas Sammelvuo -salille ripeällä tahdilla. Ivola on parhaillaan äitiyslomalla ja sai tiedon Perhepeuhulasta Facebookista:

– Joku vuosi sitten Pudasjärvellä järjestettiin kuperkeikkakerhoa, joka loppui ilmeisesti Liikuntaa kaikille -hankkeen loppuessa. Lasten liikuntakerho on kyllä hyvin tarpeellinen. On älyttömän tärkeää, että lapsi oppii liikunnalliseksi.

Toiminta on puoliohjattua.

Jatkossakin torstaiaamuisin järjestettävä Perhepeuhula on tarkoitettu lapsiperheille. Kevään aikana, eri ohjaajien vetämänä, on luvassa seikkailu- ja tasapainoratoja, pelailua, vapaata toimintaa ja sirkustelua.

Toiminta on puoliohjattua, ja niinpä vanhempien toivotaan osallistuvan siihen. Perhepeuhulassa vastuu omista lapsista on vanhemmilla. Lisäksi läsnä on myös ohjaaja, joka opastaa välineiden käytössä ja pitää välillä on ohjattuja tuokioita.

Perhepeuhula jatkuu aina toukokuun loppuun ja sen ohjaajina toimivat Juho Koivukangas, Inka Kipinä ja Elina Wachira.