Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ys­tä­vän­päi­vää ja yh­teis­vas­tuu­ta seu­ra­kun­ta­ko­dil­la – her­ne­keit­toa oli tar­jol­la 200 ys­tä­väl­le

Saara Hintikka jututti Timo Liikasta ja Jukka Jaakkolaa hernekeitolla poiketessaan.
Saara Hintikka jututti Timo Liikasta ja Jukka Jaakkolaa hernekeitolla poiketessaan.
Kuva: Toivo Kiminki

Seurakunnan järjestämässä ystävänpäivätapahtumassa vieraili satoja ihmisiä. Diakoni Helena Koivukangas laskeskeli ruokailun vielä kestäessä hernekeittoa menneen jo lähes arvioitu määrä, sitä oli keitetty 200 syöjän tarpeisiin.

Kun päivän aikana oli muitakin tapahtumia, kävijöitä kertyi pitkälle yli kolmensadan. Kanttori Jukka Jaakkola oli muun seurakunnan väen kanssa mukana koko päivän.

– Hyvin kävi laulajia kahdessa tilaisuudessa. Ensin lauloimme uusia virsiä, sitten yleisön toivevirsiä.

Koivukangas kertoi seurakunnan väen lisäksi päivän tarjonnasta vastaamassa olleen hyvä joukko talkoolaisia. Valmistelu oli alkanut jo maanantai-iltan sämpylöiden leipomisella.

Saara Hintikka poikkesi ystävänpäiväkierroksensa lomassa syömässä lautasellisen hernekeittoa. Hän piti tärkeänä myös yhteisvastuukeräystä, josta oli paikalla tietoa tarjolla.

Hintikka kertoi yhdessä ison Hilima-joukon kanssa vierailleensa Kurenalla vanhuksia tapaamassa.

– Niinhän sitä ainakin ystävänpäivänä pitää tehdä, hän naurahti.