Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vie­ras­sint­ti pu­ro­nie­riä ha­lu­taan häätää Iijoen lat­voil­ta – "En ole itse kuul­lut, että sitä olisi täällä päin ollut"

Metsähallituksen Kainuun, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan luonnonvarasuunnitelman (2023–2028) toimintaohjelma sisältyy muun muassa puronieriän poistopyyntimenetelmien kehittäminen.

Poistopyynnin testaaminen ja kehittäminen on suunniteltu toteutettavaksi kahdella, kolmella virtavesikohteella valmistelussa olevassa Priodiversity LIFE -projektissa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen pitkäjänteisesti toteutettava tehostettu puronieriän poistokalastusrupeama. Pilottialueet kohdistuvat mitä todennäköisemmin Koillismaan alueelle, toimintaohjelmassa lukee.

Nieriän poistaminen kuuluu Metsähallituksen linjaan torjua aktiivisesti vieraslajien leviämistä maa- ja vesialueilla.

Lohikaloihin kuuluva puronieriä on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva haitallinen vieraslaji, jota on istutettu Suomeen kymmenien vuosien ajan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.