Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Vielä voi hakea ja tarjota ke­sä­töi­tä Pu­das­jär­vel­lä – nuo­rim­mat ovat in­nok­kaim­pia ha­ke­maan työ­ko­ke­mus­ta

Pudasjärven kaupungin nuorisotoimi on tänäkin kesänä työllistänyt paljon nuoria kahden viikon kesätyöjaksolle, muun muassa lasten päiväleirien työntekijöiksi.
Pudasjärven kaupungin nuorisotoimi on tänäkin kesänä työllistänyt paljon nuoria kahden viikon kesätyöjaksolle, muun muassa lasten päiväleirien työntekijöiksi.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärveläisnuoret ovat tänä kesänä saaneet hyvin kesätyöpaikkoja. Jo yli 130 työsopimusta on tehty vuosina 1999–2002 syntyneille paikallisille nuorille.

Nuoret ovat saaneet kesätyön 4H-yhdistyksen järjestämänä.

– Määrä on samaa luokkaa kuin edellisvuosina, laskee Pudasjärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tiina Salonpää.

Eniten kesätyöpaikkoja ovat tänä vuonna tarjonneet Pudasjärven kaupungin nuorisopalvelut, päiväkoti, kaupat ja huoltoasemat. Myös yksityisille työnantajille on palkattu kesäduunilaisia.

– Yksityisten ihmisten palkkaamien työntekijöiden työtehtävät vaihtelevat lastenhoidosta maalaukseen, siivoukseen ja ruohonleikkuuseen.

Kesäduuni-kampanja jatkuu koko kesän:

– Sekä työnhakijat että työnantajat voivat ottaa meihin yhteyttä koko kesän ajan. Palkkaamme työntekijöitä koko ajan, joten vielä voi oikein hyvin täyttää hakemuksia, Salonpää kannustaa.

Kesäduuni-hakemus on kätevin tehdä netissä, mutta hakemuksen voi myös täyttää paperisena ja palauttaa 4H:n toimistolle Topi-torille.

Kesän aikana tilanteet voivat vaihdella: työnantajilla saattaa tulla uutta tarvetta työvoimalle ja toisaalta nuorillakin halu ja aikaa tehdä töitä.

Innokkaimpia töiden hakijoita ovat nuorimmat ikäluokat. Toisaalta moni työnantaja palkkaisi mielellään myös kokeneempia tekijöitä.

– Tänä vuonna nuoret ovat olleet aktiivisia ja hakeneet itse reippaasti työpaikkoja, Salonpää kiittää.

Kesäduunista nuori saa palkaksi 335 euroa 60 tunnin työstä, joka yleensä tehdään kahden viikon aikana.

– Ensimmäiset palkat ovat jo menneet maksuun, Salonpää tietää.

Kesäduuni 2017 -kampanjan käytännön toteuttajana on perinteiseen tapaan Pudasjärven 4H-yhdistys, yhteistyössä Pudasjärven kaupungin kanssa.