Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­dim­me Pohteen pää­tök­sen ku­moa­mis­ta – Tai­val­kos­ken ter­veys­kes­kuk­sen vuo­de­osas­toa ei saa lo­pet­taa

Valitus Taivalkosken hyvinvointiyksikön organisaatiomuutoksista Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustolle: Olemme tyytymättömiä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston vuoden 2022 päätökseen sulkea Taivalkosken vuodeosaston kaikki sairaansijat.

1. Edellytämme, että aluevaltuusto ottaa asian kiireellisenä käsiteltäväkseen, kumoaa ko. sulkemispäätöksen ja muuttaa vuodeosaston sairaansijat akuuttisairaansijoiksi Taivalkosken kunnanvaltuuston 28 paikkaesityksen mukaisesti aivan kuten naapurikunnissa Pudasjärvellä ja Kuusamossakin on menetelty.

Aluevaltuusto päätti myös vuonna 2022 perustaa Taivalkosken sote-yksikköön sosiaalihuoltolain mukaisen 15 paikan arviointi- ja kuntoutusyksikön.

2. Tämä päätös tulee kumota tarpeettomana. Sote-yksikkömme kotisairaanhoito kykene nykyisellään hoitamaan ko. kuntoutus- ja hoidon tarpeen eli keskustan alueen ja hoidon rajallisesti 5–10 kilometrin säteellä taajamasta. Sosiaalihuoltolain mukainen täydenpalvelun palvelutalo on osallistunut paikkojensa puitteissa kotihoidon tukemiseen.

Perusteluja: Taivalkosken kotisairaanhoito-, kotipalvelut ja palvelutaloasuminen hoitoineen toimivat täällä syrjäisessä pitkien etäisyyksien kunnassa pääosin hyvin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.