Kolumni

Uutta tehdään yh­des­sä! – viime aikojen ko­ke­muk­set ovat tehneet vai­ku­tuk­sen

Vuosi 2017 merkitsee Pudasjärven seurakunnalle uutta useassa merkityksessä. Pari viikkoa sitten vietimme allekirjoittaneen virkaanasettajaisia, kiitokset kaikille mukana olleille vielä kerran ikimuistoisesta juhlapäivästä!

Olen saanut kokea viime viikkojen aikana monessa yhteydessä todeksi lämpimän vastaanoton seurakuntalaisten keskuudessa.

On ollut mieluisaa palata kotiin. Rakennetaan kotiseurakuntaamme yhdessä.

On ollut mieluisaa palata kotiin.

Alkaneen vuoden elämää ja toimintaa sävyttää kaksi valtakunnallista teemaa: reformaation 500-vuotisjuhlat sekä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlat.

Edellä mainittujen lisäksi seurakunnassa tehdään uutta aivan omassa erityisessä merkityksessä. Tästä sain kuulla jo ennen viranhoidon alkamista, kun muutamat työkaverit sanoivat; pian sinäkin Timo pääset mukaan ”uutteesseen”. Alkuun piti vähän miettiä, mistä tässä mahtaa olla kysymys.

Pudasjärvi on ollut vuodesta 2015 alkaen mukana Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin ja Oulun Diakonissalaitoksen säätiön yhteistyönä toteuttamassa hankkeessa, johon on saatu ESR-rahoitus ELY-keskukselta.

Hankkeen työnimenä on ”Uutta tekemässä - UUTE 2015-2018”, muutoksen ja hyvinvoinnin johtaminen kuudessa Pohjois-Suomen seurakunnassa.

Pudasjärven lisäksi mukana ovat Oulainen, Rovaniemi, Simo, Taivalkoski ja Utajärvi. UUTE-hankkeen tarkoituksena on tukea seurakuntia siinä murroksessa, jota seurakuntien toimintaympäristön muutokset ovat aiheuttaneet.

Tähän vaikuttavat keskeisesti taloudellinen tilanne ja jäsenmäärän kehittyminen. Aluksi on kartoitettu seurakuntien tilannekuvaa. Nyt ollaan siirrytty jo toimenpiteiden rakentamiseen ja kokeilemiseen, sekä erilaisten toimintamallien viemiseen käytäntöön työn arjessa.

Kirkossa ja muissa julkisissa organisaatioissa on tehty vuosien saatossa lukemattomia kehittämishankkeita. Aina hyviä ideoita ei ole onnistuttu jalostamaan hyviksi käytännöiksi. Kehittämisen ei tulekaan olla itse tarkoitus, vaan sen on palveltava kunkin organisaation toimintaa ja sen suunnittelua.

UUTE-hankkeessa on se hieno ajatus, että projektia toteutetaan seurakuntien omista lähtökohdista käsin, osallistamalla henkilöstöä ja päättäjiä. Ei ole valmiiksi pureksittuja toimintamalleja, vaan ne muotoutuvat matkan varrella.

Pudasjärven seurakunnan UUTE-työskentelyn kehittämistyöpajoissa on noussut voimakkaasti esille yhteistyön merkitys, sekä työyhteisön sisälle että laajemminkin.

Yhteistyön tiivistäminen on toki ollut jo vuonna 2011 laaditun seurakunnan strategian yhteisenä painopisteenä, mutta konkreettisia tekoja asian eteen on kaivattu enemmän.

UUTE-hankkeen yhdestä käytännössä seurakuntalaisille näkyvästä vaikutuksesta pääsin itse perheeni kanssa osalliseksi yhdessä noin 700 muun kanssa joulun alla.

Yhteisissä työskentelyissä työntekijät olivat päättäneet, että muutetaan aikaisempia käytäntöjä ja järjestetään kaiken kansan joulupuuro. Edellisinä vuosina puuroa oli syöty eri ryhmien kanssa pitkin joulukuuta, ja näissä kokoontumisissa kävi oma vakiintunut porukka.

Työyhteisön kokemus uudesta käytännöstä oli vaikuttunut. Oltiin onnistuttu tavoittamaan sellaisia, joita harvoin nähdään seurakuntatyön arjessa. Uusia tapahtumia keväälle luonnosteltiinkin jo ”puurocasen” tyyliin.

Hyvän työyhteisön tuntomerkkeihin kuuluu kyky ajatella toimintatavoista realistisen kriittisesti. Tiedostamme vallitsevan hyvän, mutta samalla suhtaudumme uusiin mahdollisuuksiin rohkeasti. Ensikohtaaminen työntekijöiden kanssa UUTE-hankkeen merkeissä teki minuun suuren vaikutuksen.

Ilmassa oli vahvasti tulevaisuuteen suuntaava, innostunut ote. Uutta tehdään yhdessä!