Eduskuntavaalit: En­nak­ko­ää­nes­tyk­sen lop­pu­ki­ri: tiis­tai­na 410 kävi ää­nes­tä­mäs­sä Pu­das­jär­vel­lä – Jo 38,3 pro­sent­tia käyt­tä­nyt ää­nioi­keu­ten­sa, Tai­val­kos­kel­le ää­nes­tä­nyt jo yli 40 pro­sent­tia

Kolumni: Taa­lak­sen vai Ol­li­kai­sen lin­jal­la? – Metsien hii­li­nie­lu­jen ko­ros­tu­mi­nen il­mas­ton­muu­tos­kes­kus­te­lus­sa on suo­ma­lai­nen eri­koi­suus

Eduskuntavaalit: Ii­jo­ki­seu­dun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Uudet myllyt saavat tukea eh­dok­kail­ta Ii­jo­ki­seu­dun vaa­li­ko­nees­sa – I­sois­ta puo­lueis­ta vain pe­rus­suo­ma­lai­set torjuu li­sä­ra­ken­ta­mi­sen

Suomen tuulivoimarikkaimmalla alueella löytyy runsaasti kannatusta uusille myllyille, kun asiaa kysytään eduskuntavaalien ehdokkailta.

Iijokiseudun vaalikoneeseen vastanneista Oulun vaalipiirin ehdokkaista yli puolet kannattaa sitä, että tuulivoimarakentamista edistetään voimakkaasti sekä Perämerellä että maa-alueilla.

Kaikista vahvin kannatus tuulivoiman lisärakentamiselle löytyy kokoomuksesta. Vain yksi puolueen ehdokas oli eri mieltä, kaikki muut samaa mieltä tai täysin samaa mieltä.

– Tuulivoimaa tarvitaan edelleenkin lisää. On hyvä etsiä sille alueita, missä voimalat ovat mahdollisimman vähän haitaksi ihmisille. Siksi merialue on hyvä sijaintivaihtoehto, sanoo oululainen ehdokas Jonna Tamminen (kok.).

Raahelainen kansanedustaja Hanna-Leena Mattila (kesk.) toteaa vaalikoneessa, että merituulivoimapuistojen rakentumista kehitetään voimakkaasti ja nimenomaan Perämeren alueelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.