Vuoden Yrittäjä: Kon­tio­tuo­te Pu­das­jär­ven vuoden yrit­tä­jä – Teh­taan­joh­ta­ja Mikko Suon­taus­ta: "Pal­kin­to on omis­tet­tu hyville ja osaa­vil­le työn­te­ki­jöil­le"

Mainos: Black Friday -tarjouksena Iijokiseutu Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Tilaajille

Työ­voi­ma­pu­la uhkaa myös Ou­lun­kaa­ren so­te-pal­ve­lui­ta, vaikka tois­tai­sek­si pal­ve­luis­ta ei ole tar­vin­nut karsia

Pudasjärvi

Oulunkaaren henkilöstöpäällikkö Sanni Saglamerin mukaan ensi kesän rekrytoinneissa on onnistuttu verrattain hyvin. Esimerkiksi määräaikaisten sijaisuuksien täytössä on onnistuttu, mutta kaikkia avoinna olevia sijaisuuksia ei ole vielä täytetty.

– Yleisesti ottaen mitä kauemmaksi kasvukeskuksista mennään, sitä haastavammaksi sijaisten saaminen muuttuu. Opiskelijoita on hankalaa löytää koko kesän sijaisuuksiin, jos oppilaitos on kaukana.

Jo nyt pulaa on etenkin sosiaalityöntekijöistä koko Pohjois-Suomessa. Välillä myös lähihoitajien tai sairaanhoitajien sijaisuuksia on vaikea täyttää ja työnhakuaikoja on pitänyt pidentää. Arjessa tai palveluissa se ei ole vielä näkynyt.

– Tarvittaessa työnantaja järjestelee tehtäviä ja mukauttaa toimintaa. Pudasjärvellä on esimerkiksi nyt jouduttu hetkellisesti vähentämään akuuttipaikkojen määrää.

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla