Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Työt­tö­myys las­kus­sa Poh­jois-Poh­jan­maal­la – ­hel­mi­kuun aikana Poh­jois-Poh­jan­maal­la oli tar­jol­la 18 600 avointa työ­paik­kaa.

Työttömien määrä on vähentynyt tasaisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja alkuvuonna työpaikkoja on ollut poikkeuksellisen runsaasti tarjolla. Helmikuun lopussa työttömiä työnhakijoita (ml. lomautetut) oli maakunnassa 19 300, mikä oli 4 500 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Erityisesti lomautettujen määrä on pudonnut huomattavasti vuoden aikana.

Uudelle työvoimalle on nyt poikkeuksellisen suuri tarve. Koko helmikuun aikana Pohjois-Pohjanmaalla oli tarjolla 18 600 avointa työpaikkaa. Uusia paikkoja ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella avoimeksi noin 8 600, mikä on 60 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Uusia työpaikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöille (2 600), kuten lähihoitajille ja myyjille.

Helmikuun lopussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (työttömyysaste) oli Pohjois-Pohjanmaalla 10,3 prosenttia.

Alle 25-vuotiaita nuoria työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 2 700, mikä on 1 000 vähem-män kuin vuotta aiemmin. Nuorista työttömistä alle 20-vuotiaita oli liki 600.