SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Työt­tö­myys kas­va­nut Poh­jois-Poh­jan­maal­la, lo­mau­tet­tu­jen määrä vä­hen­ty­nyt ke­vääs­tä – koko maa­kun­nan työt­tö­myys­as­te 11,9 pro­sent­tia

Työttömyys on kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla, kertoo ely-keskus. Kaikkiaan marraskuun lopussa maakunnassa oli lomautetut mukaanlukien 22 000 työtöntä työnhakijaa, mikä on 4 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Koko Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli 11,9 prosenttia, kun koko maassa se oli 12 prosenttia. Alhaisin työttömyysaste oli Reisjärvellä, jossa työttömiä on 7,4 prosenttia asukkaista. Vaalassa luku oli kaikkein korkein, 16,3 prosenttia. Oulussa työttömyysaste oli 12,6 prosenttia.

Työttömistä työnhakijoista 3 500 on kokoaikaisesti lomautettuja. Lomautettujen määrä on vähentynyt runsaasti sitten kevään. Koronaviruksen talousvaikutukset näkyivät keväällä lomautusten määrän moninkertaistumisella.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvussa koko maakunnassa. Marraskuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä eli yhtäjaksoisesti yli vuoden työttömänä olleita oli 6 100.

Suhteellisesti eniten työttömien määrä on vuoden aikana vähentynyt Pyhännällä, Kärsämäellä, Siikalatvalla ja Oulaisissa. Eniten työttömien määrä on suhteellisesti kasvanut Pyhäjoella, Alavieskassa, Haapavedellä, Sievissä ja Siikajoella.

Avoimia työpaikkoja oli marraskuussa tarjolla kaikkiaan 7 700. Työpaikkoja oli avoinna erityisesti myyjille, lähihoitajille, kiinteistönhuoltajille, rakennustyöntekijöille, kirvesmiehille, sähköasentajille, siivoustyöntekijöille ja myyntineuvottelijoille.