Remontti: Puik­ka­rin allas avautuu vasta syk­syl­lä – re­mont­ti pit­kit­tyi ve­si­liu­ku­mäen läh­tö­ta­son ra­ken­tei­den ole­tet­tua huo­nom­man kunnon vuoksi

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Työtä riittää – Tuu­li­voi­ma­va­paa Pu­das­jär­vi -yh­dis­tys on jät­tä­nyt lau­sun­to­ja ja kan­nan­ot­to­ja

Tuulivoimavapaa Pudasjärvi ry:n hallitus kokousti 7.5. Hyvän olon keskuksessa. Kokous totesi, että yhdistys on perustettu todelliseen tarpeeseen, sillä yhteydenottoja tuulivoimahankkeiden osalta tulee kiihtyvään tahtiin eri puolilta Pudasjärveä.

Vuoden alusta rekisteröity yhdistys hyväksyi toimintasuunnitelman kuluvalle vuodelle, hyväksyi uusia jäseniä, totesi tilannekatsaukset Pudasjärven alueen tuulivoimahankkeista ja teki päätöksiä jatkotoimenpiteistä niiden osalta.

Yhdistys on jättänyt lausuntoaikojen puitteissa kannanotot niin kaupungille kuin ely-keskukselle suunnitelluista tuulivoimahankealueista Pärjän ja Kivarin sekä Aittovaaran osalta. Kannanotot on jätetty kuntalaisten ja hankealueiden välittömässä läheisyydessä asuvien kanssa yhteistyössä. Myös vapaa-ajan asukkaat muilta paikkakunnilta ovat heränneet hankkeisiin.

Kannanotoissa on molempiin hankekokonaisuuksiin liittyen todettu, että ne ovat voimassa olevan maakuntakaavan vastaisia, eikä näin ollen niiden eteen päin viemistä tule sallia pidemmälle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.