Eduskuntavaalit: Ii­jo­ki­seu­dun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tuu­li­voi­ma­va­paa Pu­das­jär­vi ry jär­jes­täy­tyi –raha ei voi pää­tök­siä ohjaava tekijä

Sunnuntaina 19.2. kokoontui Tuulivoimavapaa Pudasjärvi ry:n hallitus järjestäytymiskokoukseen Hyvän olon keskukselle. Kokouksen alussa käsiteltiin ajankohtaisia tuulivoimarakentamiseen liittyviä teemoja, keskustelu oli vilkasta ja voidaan todeta, että hallituksessa on kattavaa perehtyneisyyttä asiaan. Tuulivoimateollisuus on merkittävästi suurempi kokonaisuus kuin Pudasjärven yksittäiset hankkeet tai kaupungin alueelta kartoitetut 51 mahdollista tuulivoima-aluetta.

Tuulivoimabuumi liittyy olennaisesti vetyteollisuuteen, jota nyt vahvasti ollaan ajamassa Suomessa läpi. Eurooppalaiset siirtoverkonhaltijat Gasgrid (Suomi), Elering (Viro), Conexus Baltic Grid (Latvia), Amber Grid (Liettua), GAZ-SYSTEM (Puola) ja ONTRAS (Saksa) ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen viime joulukuussa vetyputken rakentamiseksi Suomesta Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan kautta Saksaan. Tuulivoimateollisuuden ensisijainen tarkoitus ei ole kattaa suomalaisten energian tarpeita, vaan tuulivoimalla tuotettua vetyä tullaan jalostamattomana toimittamaan Saksaan.

Tällä hetkellä talousvaikeuksissa olevat kunnat ripustautuvat tuulivoimaan toiveenaan, että siitä saatavilla kiinteistöverotuloilla elvytettäisiin kuntien kassavajetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.