Vuoden Yrittäjä: Kon­tio­tuo­te Pu­das­jär­ven vuoden yrit­tä­jä – Teh­taan­joh­ta­ja Mikko Suon­taus­ta: "Pal­kin­to on omis­tet­tu hyville ja osaa­vil­le työn­te­ki­jöil­le"

Mainos: Black Friday -tarjouksena Iijokiseutu Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Tilaajille

Tuu­li­voi­ma­hank­keet ete­ne­vät Pu­das­jär­vel­lä – Ki­va­riin ja Pärjään tehdään kaavaa ja Ait­to­jär­vel­le kaa­voi­tus val­mis­teil­le

Pudasjärvi

Kivarin ja Pärjän tuulivoimaloiden osayleiskaavoja ryhdytään laatimaan.

Pudasjärven kaupunginhallituksen tiistaisen kokouksen esityksenä oli, että kaupunki hyväksyy Yhteistuuli Oy:n esittämän kaavoitussopimuksen.

Sopimukseen liittyvä karttarajaus on laaja. Tuulivoimaloiden sijoittelu suunnittelualueilla tarkentuu hankkeeseen liittyvän ympäristövaikutusten arviointiselvityksen myötä.

Esitetyn kaavoitussopimusluonnoksen mukaan Yhteistuuli Oy vastaa kokonaisuudessaan osayleiskaavan laadinnan, selvitysten ja suunnitelmien kustannuksista sekä kuulutus- ja muista kuluista. Yhteistuuli Oy vastaa kustannuksineen myös asiakirjojen valmisteluista kunnan päätöksenteko-, kuulutus- ja nähtävillä olon teksteihin liittyen.

Sopimuksessa ei ole mainintaa tuulivoimapuiston purkurahastosta, todetaan kaupunginhallituksen esityslistalla. Yhtiön mukaan sen osakkeenomistajat ovat yleishyödyllisiä palveluja tarjoavia yhtiöitä, jotka ovat sitoutuneet kattamaan yhtiön kustannukset vastineeksi yhtiöstä saamastaan energiasta Mankala-mallin mukaisesti.

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla