Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tuu­li­voi­ma­hank­keet ete­ne­vät Pu­das­jär­vel­lä – Ki­va­riin ja Pärjään tehdään kaavaa ja Ait­to­jär­vel­le kaa­voi­tus val­mis­teil­le

Pudasjärvi

Kivarin ja Pärjän tuulivoimaloiden osayleiskaavoja ryhdytään laatimaan.

Pudasjärven kaupunginhallituksen tiistaisen kokouksen esityksenä oli, että kaupunki hyväksyy Yhteistuuli Oy:n esittämän kaavoitussopimuksen.

Sopimukseen liittyvä karttarajaus on laaja. Tuulivoimaloiden sijoittelu suunnittelualueilla tarkentuu hankkeeseen liittyvän ympäristövaikutusten arviointiselvityksen myötä.

Esitetyn kaavoitussopimusluonnoksen mukaan Yhteistuuli Oy vastaa kokonaisuudessaan osayleiskaavan laadinnan, selvitysten ja suunnitelmien kustannuksista sekä kuulutus- ja muista kuluista. Yhteistuuli Oy vastaa kustannuksineen myös asiakirjojen valmisteluista kunnan päätöksenteko-, kuulutus- ja nähtävillä olon teksteihin liittyen.

Sopimuksessa ei ole mainintaa tuulivoimapuiston purkurahastosta, todetaan kaupunginhallituksen esityslistalla. Yhtiön mukaan sen osakkeenomistajat ovat yleishyödyllisiä palveluja tarjoavia yhtiöitä, jotka ovat sitoutuneet kattamaan yhtiön kustannukset vastineeksi yhtiöstä saamastaan energiasta Mankala-mallin mukaisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.