Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tuu­li­al­fa sai yh­teis­työ­kump­pa­nik­seen eu­roop­pa­lai­sen tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­jan – hank­kei­ta Pu­das­jär­vel­lä ja Kuu­sa­mos­sa: Uo­le­vin­suon kaa­voi­tus­aloi­te kau­pun­gil­le

Pudasjärvi

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 on allekirjoittanut sopimuksen Tuulialfan kanssa yhteensä noin 1 200 megawatin maatuulivoimaportfolion kehittämisestä ja rakentamisesta Pohjois-Pohjanmaalle ja Lappiin. Sopimus kattaa kuusi tuulivoimahanketta, joihin on tarkoitus rakentaa yhteensä noin 150 tuulivoimalaa, kertoo Tuulialfa tiedotteessaan.

Sopimukseen kuuluvien hankkeiden odotetaan olevan investointivalmiudessa vuosien 2025–2028 välisenä aikana. Hankkeet sijaitsevat Utajärvellä, Pudasjärvellä, Oulussa, Kittilässä ja Kuusamossa. Sopimukseen kuuluvat hankkeet ovat suurelta osin kaavoitusvaiheessa, jolloin ne luetaan mukaan OX2:n hankeportfolioon.

Pudasjärvellä yhtiön hankkeita ovat Aittovaaran ja Uolevinsuon tuulipuistot.

– Aittovaara on kaava- ja ympäristövaikutusten arviossa ja Uolevinsuon osalta kaavoitusaloite on toimitettu Pudasjärven kaupungille, kertoo tuulialfan toimitusjohtaja Antti Tanskanen.

Aittovaaraan on suunnitteilla 20-29 voimalaa ja Uolevinsuolle 18-25 voimalaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.