Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

To­teu­tuu­ko sote-uu­dis­tus vii­mein­kin? – Pu­das­jär­vel­lä ainakin puit­teet ovat pian kun­nos­sa

Pudasjärvi

Suomalaiset ovat saaneet seurata valtakunnallista sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista jo vuosikausia. Veikkaanpa, että monikaan ei enää jaksa olla kiinnostunut aiheesta, vaikka kyseessä on yksi suomalaisen hyvinvointivaltion peruspilareista.

Jälleen kerran ollaan tilanteessa, jossa päättäjät sanovat, että nyt tämä uudistus on toteutettava. Enää ei voida odottaa.

Melko lähellä jo oikeastikin saatetaan olla, sillä hallituksen esitys sote-uudistukseksi annetaan eduskunnalle joulukuussa. Jos esitys menee läpi, alettaisiin lakeja sorvata niin, että ne tulisivat voimaan jo ensi vuonna. Sen jälkeen on vielä muodostettava sote-palvelujen tuottamiselle hallinto ja luonnollisesti sovittava, kuka tekee mitäkin, missä ja kenen rahoilla.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa