Tilaajille

Tol­pan­vaa­ra­ras­sa aloi­tet­tu työt – Pu­das­jär­vel­lä tehdään tuu­li­voi­ma­sel­vi­tys: "tar­koi­tuk­se­na on löytää toi­min­ta­mal­le­ja, miten tuu­li­voi­man ra­ken­ta­mis­ta voidaan ohjata"

Tolpanvaara on ainoita Pudasjärvellä soveliaaksi todettuja tuulivoimala-alueita. Vireillä on lisäksi hankkeet Pärjässä ja Kivarissa.

Pudasjärvi
Rajoitukset huomioiden Pudasjärveltä löytyy lähinnä ehkä -statuksella olevia tuulivoima-alueita.
Rajoitukset huomioiden Pudasjärveltä löytyy lähinnä ehkä -statuksella olevia tuulivoima-alueita.
Kuva: Sweco Pudasjärven kaupunki

Kiinnostus tuulivoimaa kohtaan on kasvanut viimeisten vuosien aikana ja Pudasjärvelle sijoittuvia hankkeita on tullut esille. Pisimmällä ollaan Tolpanvaarassa, jossa ensimmäisten tuulivoimaloiden pitäisi olla toiminnassa jo ensi vuoden aikana. Lisäksi tuulivoimapuistoja suunnitellaan puoleenkymmeneen paikkaan.

Selvityksen mukaan hyvin tuulivoiman tuotantoon sopivia alueita Pudasjärvellä on kuitenkin verrattain vähän. Tolpanvaara on yksi selkeimmistä. Kaikki rajoitteet huomioiden pitäjästä löytyy lähinnä ehkä -statuksella olevia alueita. Pohjois-pohjanmaan maakuntaliiton tekemän selvityksen mukaan otollisimmat tuulivoimala-alueet löytyvätkin maakunnan rannikko- ja eteläosista. Pari kohdetta olisi myös Koillismaalla Kuusamon ja Posion seutuvilla.