Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tol­pan­vaa­ran-Jyl­hä­vaa­ran kolmen tuu­li­voi­ma­lan luvista tehty oi­kai­su­vaa­ti­muk­sia

Pudasjärven rakennustarkastajan joulukuussa Tolpanvaaran-Jylhävaaran alueelle myöntämistä kolmesta tuulivoimalan ja yhdestä sähköaseman rakennusluvista on tehty oikaisuvaatimuksia kaupungin viranomaislautakunnalle.

Lautakunta katsoo, että kummallakaan oikaisuvaatimuksen tekijällä ei ole lain mukaista oikeutta vaatimukselleen. Asiasta vaatimuksen tehneen yksityishenkilön kiinteistö sijaitsee niin kaukana, reilun kuuden kilometrin päässä luvan saaneista voimaloista ja sähköasemasta, että hänellä ei maankäyttö- ja rakennuslain mukaan ole päätöksiin valitus- tai oikaisuoikeutta.

Toisen oikaisuvaatimuksen on tehnyt Julmanharjun suojeluyhdistyksen nimissä yksityishenkilö. Lautakunnan mukaan hänen jättämistään asiakirjoista ei selviä, onko yhdistys valtuuttanut hänet asiassa toimimaan.

Yhdistykselläkään ei olisi viranomaislautakunnan mukaan rakennuslupapäätöksiin valitusoikeutta.