Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ti­las­to­kes­kus: Avoi­mien työ­paik­ko­jen määrä koronaa edel­tä­väl­lä tasolla – Poh­jois– ja Itä–­Suo­mes­sa yli 10 000 avointa paikkaa

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2021 toisella neljänneksellä 51 100, kun vuotta aiemmin määrä oli 35 400, Tilastokeskus tiedottaa.

Avoimien paikkojen määrä palautui kahden vuoden takaiselle, koronapandemiaa edeltävälle tasolle. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat–tilastosta ja kuvaavat kesäkuun ensimmäisen päivän tilannetta.

Avoimien paikkojen määrä lisääntyi kaikilla suuralueilla. Pohjois- ja Itä-Suomessa paikkoja oli yhteensä 10 600, kun vuotta aiemmin luku oli 6 800.

Työpaikkojen määrä lisääntyi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna etenkin yksityisellä sektorilla sekä toimipaikoissa, joissa oli vähintään 10 työntekijää, yhteensä 12 400 avoimella paikalla.

Toimipaikan toimialan mukaan tarkasteltuna avoimet työpaikat lisääntyivät eniten kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä majoitus– ja ravitsemistoiminta aloilla. Kaikista avoimista paikoista joko osa– tai määräaikaisia oli yhteensä 57 prosenttia.