THL: Suo­mes­sa todettu 49 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Poh­jois-Suo­mes­sa ei lain­kaan uusia ta­pauk­sia

Pohjois-Suomessa ei ole todettu yhtään uutta koronavirustapausta.
Pohjois-Suomessa ei ole todettu yhtään uutta koronavirustapausta.
Kuva: Vesa Joensuu

Suomessa on todettu 49 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koko Pohjois-Suomen alueella ei ole todettu yhtään uutta koronavirustartuntaa. Pohjois-Pohjanmaalla tartuntoja on edelleen 186 kappaletta, Länsi-Pohjan alueella 152 kappaletta, Lapissa 91 kappaletta ja Kainuussa 89 kappaletta.

Koko Suomessa koronavirustartuntoja on todettu nyt yhteensä 8 799.

Torstaina järjestetyssä THL:n ja STM:n koronaviruksen tilannekatsauksessa kerrottiin, että koronavirustapauksia on todettu Suomessa viime viikkoina kiihtyvällä tahdilla. Tilannekatsauksen mukaan tauti leviää tällä hetkellä eritoten nuorten ja työikäisten aikuisten keskuudessa.

THL ja STM pitävät uusien koronavirusten ilmaantumistahtia huolestuttavana. Suurin osa tartunnoista on peräisin kotimaasta ja ulkomaille jäljitettäviä tartuntoja on ollut noin seitsemän prosenttia viime viikkoina todetuista tartunnoista.

Suurin osa viime aikoina todetuista uusista koronavirustartunnoista on THL:n mukaan liittynyt jo ennalta tunnettuihin tartuntaketjuihin.

Keskiviikkona päivitettyjen tietojen mukaan Suomessa oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa yhteensä 14 henkilöä. Heistä kolme oli tehohoidossa.

Koronavirukseen on kuollut Suomessa kaikkiaan 339 ihmistä.