THL: Suo­mes­sa todettu 100 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Poh­jois-Suo­mes­sa kaksi uutta ko­ro­na­ta­paus­ta, joista mo­lem­mat Oulussa

Suomessa on todettu 100 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Pohjois-Suomessa uusia tartuntoja on todettu kaksi, joista molemmat Pohjois-Pohjanmaalla. Maakunnassa on nyt todettu yhteensä 201 koronavirustartuntaa. Molemmat uudet tartunnat on kirjattu Ouluun, jossa koronatapauksia on todettu nyt yhteensä 121.

Lapissa tartuntatapaukset ovat ennallaan 97 tapauksessa. Länsi-Pohjassa tartuntoja on todettu yhteensä 153 kappaletta ja Kainuussa 90.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 13 koronatapausta. Tätä edeltävän kahden viikon aikana koronatartuntoja todettiin 19 kappaletta.

Lapissa tapauksia on todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana kuusi, kun sitä edeltävällä kahdella viikolla tapauksia todettiin kolme. Länsi-Pohjan alueella uusia tartuntoja on todettu kahden viikon aikana yksi. Edeltävän 14 vuorokauden aikana tartuntoja ei todettu lainkaan.

Kainuussa tapauksia on todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana yksi, kun edeltävän kahden viikon aikana tartuntoja todettiin kymmenen kappaletta.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 9 992 kappaletta.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 344 ihmistä. THL kertoo, että kokonaiskuolemien määrä on laskenut yhdellä maanantaihin 28. syyskuuta verrattuna. THL:n mukaan Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella korjattiin tautiin liittyvien kuolemien määrää kahdella, kun taas Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualuella on kirjattu yksi uusi koronakuolema.

Sairaalahoidossa on koko maassa yhteensä 19 henkilöä, joista tehohoidossa neljä henkilöä. Sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut maanantaista kolmella.

Juttua muokattu kello 15.58: Lisätty tuoreet tiedot koronakuolemista ja sairaalahoidossa olevista.