Sudet: Pu­das­jär­ven pa­lis­kun­nan su­si­jah­ti tuotti jälleen tulosta

Pudasjärven seurakunta: Pu­das­jär­ven seu­ra­kun­ta­kes­kuk­seen iso re­mont­ti ensi kesänä – pihamaa myl­lä­tään auki, kes­kuk­sen käyt­töön tauko

Mielipidekirjoitus

Teks­ta­rit ja soitot; "Ostan talven marjat Oulun to­ri­kaup­piail­ta, niin ei tar­vit­se mennä ke­nen­kään apa­jil­le"

Pudasjärvi

Tungosta ruusuruohon kukassa.
Tungosta ruusuruohon kukassa.
Kuva: Anna-Liisa Kokko

Tekstarit ja soitot 0400 280671. Voit lähettää numeroon 0400 280671 teksti- ja kuvaviestejä julkaistavaksi.  Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan. Toimitus voi muokata viestejä.

Katuja kunnostetaan. Hieno homma. Huolettaa ja ihmetyttää kun katutyöntekijöillä ei ole hengityssuojaimia. Paljon on pölyä ja epäpuhtauksia ilmassa.

Ostan talven marjat Oulun torikauppiailta, niin ei tarvitse mennä kenenkään apajille, eikä poimijan tarvitse epäillä, että ilmaiseksi olisin vailla hänen marjojaan. Se on paha tuo marjakateus joillakin. Rehellistä toimintaa.

Hoivapaikkojen vähäisyydestä johtuen huonokuntoiset vanhukset on kotiensa ”vankeina”. Tuntevat olevansa tarpeettomia ja taakkana. Seurana yksinäisyys, arvottomuuden tunne, ahdistus ja pelko. Olisiko aika alkaa rakentaa hoivakoteja ja lisää henkilökuntaa vanhuksien hoitoon. Kaikki me vanhenemme ja sitten viimeistään tämä koskee meitä, ennemmin tai myöhemmin.

Valvonta. Rimmillä tosiaankin vallitsi viidakon laki ja asuntolarauhaa häiritsivät muutamat tyypit. Valvontaa ei juuri ollut olemassakaan. Siihen kannattaa satsata.

Sieniä on nyt varsinkin länsipuolella. Tatit ovat herkullisimmillaan, vaan Pudasjärvellähän ne taidetaan jätää porojen ruoaksi.

Metsästyskausi alkoi. Onneksi pauke kuullosti nyt maltilliselta. Lienevätkö edes sorsametille lähteneet täkäläiset vielä. Karhujakaan ei liene saatu vielä kaadettua.

Poroja alkaa olla maanteiden varsilla, että alkakaahan olla taas varovaisia autoilijat. Varsinkin pienet vasat säntäilevät helposti minne sattuu ja tukkeutuvat helposti autojen eteen.

Olisi kiva saada torille tapahtumia näin loppukesästäkin. Kesällä oli kiva kun kylät kahvittivat ihmisiä. Näyttää paljon mukavammalta kun näkee ihmisiä ulkosalla. On koronan takia ollut niin hiljaista ja joutunut olemaan kukin vain omissa oloissaan. Kyllä ihminen tarvitsee seuraa.