Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Teks­ta­rit ja soitot: "Eikö kaup­poi­hin saa mi­ten­kään va­kuu­mi­pa­kat­tu­ja, kuo­rit­tu­ja pe­ru­noi­ta?"

Pudasjärvi

Viikon kuva: ei ole vielä pälviä metsässä, vaikka kevät on tulossa.
Viikon kuva: ei ole vielä pälviä metsässä, vaikka kevät on tulossa.
Kuva: Risto Pikkupeura

Voit lähettää numeroon 0400 280671 teksti- ja kuvaviestejä, nyt myös Whats­Appilla julkaistavaksi. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan. Toimitus voi muokata viestejä.

Kauheaa taas tuo koirankakkojen määrä tässä Naamangantien kävelytien varressa. Siitä tuli pelkästään koiranulkoiluttajien paskannuspaikka. Keväällä kärpäset pörräävät parvekkeilla ja livahtavat sisällekin levittämään bakteereja ja unettomia öitä. Hyvä kirjoitus lehdessänne järjestyslain neljännen luvun 14 pykälästä. Siispä koiravero takaisin ja moninkertaiseksi. Useilla ulkoiluttajilla on jopa 2-4 koiraa.

Eikö kauppoihin saa mitenkään vakuumipakattuja, kuorittuja perunoita. Me vanhat reuma- ym. sairaat vanhukset toivomme näitä kauppoihin. Käsi tärisee ja sormet haavoja täynnä kun yrittää kuoria.

Alkaa yläkoululainen kyllästyä kaupan välipalapatukoihin. Kaupungilla ei varaa muutaman pitkämatkalaisen välipalaan, eikä kyselyäkään tarpeesta ole kuulunut, vaikka syksyn etävanhempainillassa niin luvattiin.

Vai, että kaksi soutua Iijoella ja järjestäjät eivät ole keskenään puheväleissä. No, mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Vähän järkeä nyt touhuun.

Todella hyvä ruoka ja musiikki La Cucinassa.

Iijokisali, Kurensali tai vaikka Pudasjärvi -sali olisi oikeaan suuntaan kallellaan.

Porot tulevat taas maanteiolle, että olkaahan varovaisia.

Eikö olisi jo aika vaihtaa autoihin kesärenkaat. nastat nostaa pölyä ja eikö se rapise aika epämukavasti. Syksylklä viivytellään viimeiseen saakka, ennenkuin vaihdetaan talvirenkaisiin. Mutta keväällä posotellaan vaikka kuinka pitkään nastoilla kuivalla asfaltilla.

Ei ole päässyt kesäistututuksia tekemään. Mutta aikatauluhan on sama kuin ennen vanhaan. Ei sitä ennen juhannusta päästy pottuja maahan panemaan. Tämä ilmastonmuutos vain on jouduttanut kevään tuloa viime vuosina.