Mielipidekirjoitus

Teks­ta­rit ja soitot 0400 280671: Kiitos Pu­das­jär­ven Ku­re­na­lan ky­lä­seu­ral­le tai kuka torin toi­min­taa yl­lä­pi­tää­kin.

Pudasjärvi

Jaurakkajärvellä tilanne hallinnassa. Oulu-Koillismaan pelastuslaitos maastopaloa sammuttamassa.
Jaurakkajärvellä tilanne hallinnassa. Oulu-Koillismaan pelastuslaitos maastopaloa sammuttamassa.
Kuva: Torsti Vuorma

Voit lähettää numeroon 0400 280671 teksti- ja kuvaviestejä julkaistavaksi.  Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan. Toimitus voi muokata viestejä.

Olis kyllä voinu kannuttaa tuota vanhaa Rovaniemen kevyenliikenteenväylää pitemmällekin eikä vain ”hajottamon” kohille tuntu, että loppuiko asfallttiaine kesken... jatkuuko ehkä ensi vuonna mutta hyvänäinkin. Kuoppa ku kuoppa aina sattuu.. ja tuntuu.

Hillasato näyttää olevan parempi kuin viikko sitten näin. Hallavaurioita on paikoin aika lailla arimmilla paikoilla. Ojitukset ja suonreunojen hakkuut ovat lisänneet tasaisten suomaisemien hallanarkuutta.  Vaaramailla tilanne voi olla toinen. Myös hyönteisten vikuuttamia hilloja on. Laatu on siis kirjavaa. Hyviäkin hilloja löytyy ja kypsyminen edistyy koko ajan. Terv. Osmo Lämsä.

Santeri Materon tosi hyvä ja  asiantunteva kolumni edellisessä Iijokiseudussa.Tuulivoimapuistoa ei Kivari-Pärjänsuo-alueelle. Sopiva paikka on Hirvaskoskella Rojolantien varressa tai Sarapirtin vieressä. Ne, jotka ovat toivoneet sitä saa sen ihan kotinurkille.

Nyt petettiin äänestäjät. Pienpuolueet liittyivät yhteen keskustan kanssa, että kaikki päätäntävalta on heillä.

Kiitokset hyvästä ja joustavasta palvelusta Pudas-Koneelle. Terveisin mökkiläiset etelästä.

Herätys lasten vanhemmat Hilturannan seudulla. Seuratkaa vähän lastenne touhuja. Kaksi vaaratilannetta ja samoille kulkijoille sattunut, toinen Tuulisalmen sillalla ja toinen sen jälkeisellä suoralla Hilturannan puolella. Onneksi vauhti oli hiljainen.

Kiitos Pudasjärven Kurenalan kyläseuralle tai kuka torin toimintaa ylläpitääkin. On kiva, kun siellä on kahvila ja voi piipahtaa porisemassa. Hyvää ja aurinkoista jatkoa kaikille kyläseuroille, jotka käyvät vuorollaan kahviota ylläpitämässä. Jos mahdollista, niin hilloja, marjoja ja leivonnaisia saisi olla myynnissä. Sitä jäätelökioskia vielä torille toivoisi.

Eikö ole kalakauppiaita Pudasjärvellä. Ei ainakaan näy, ei kuulu. Kesällä tuore kala olisi hyvä ruoka, vaan ei taida saada, jos ei itse ongelle lähde.

Nyt kun valtatien varrella alkaa tietyöt olla sillä mallilla, että näkee hieman millaista tulee, niin ei voi kuin surkutella miten räsnsistyneeltä muu keskusta alkaa vaikuttaa. Olisikohan seuraavaksi tarpeen kunnostaa vähän laajemminkin Kurenalla paikkoja.

Pudasjärvellä on aivan upea kotiseutumuseo. Varmasti yksi Suomen parhaita. Uskomaton määrä rakennuksia ja laaja kokoelma. Kannattaa mainostaa matkailijoille. Vieressä lisäksi todella hieno ja säilynyt kirkko.

Uimapaikkoja tuntuu olevan vähänlaisesti Pudasjärvellä. Pietarilan ranta on kivinen ja Rivieralle ei ole opasteita kuin vasta perillä. Hellepäivinä olisi varmasti uijia, mutta opastus voisi olla parempi.