VAALIKONE: Vastaa Ii­jo­ki­seu­dun vaa­li­ko­neen ky­sy­myk­siin ja katso kuka voisi olla eh­dok­kaa­si

HYVINVOINTIALUE: Täl­lai­siin hal­lin­to­him­me­lei­hin alue­vaa­leis­sa annettu ääni johtaa – "Neu­vot­te­lu­kun­nil­la olisi alueil­le pa­rem­mat tun­to­sar­vet, kun niissä olisi maal­lik­koe­dus­ta­jia­kin"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Teks­ta­reis­sa va­li­te­taan teiden kun­nos­ta ja tun­nel­moi­daan jou­lu­va­lo­kau­des­ta

f

Tekstarit ja soitetut 044 7370399

Voit lähettää numeroon 044 7370399 teksti- ja kuvaviestejä julkaistavaksi Iijokiseudussa. Viesti maksaa normaalin viestimaksun.

  • Saahaankohan Jyrkkäkosken radalle valoja tänä talvena, kun lanka on pudotettu. Ja kuka opettas ottamaan telat pois, kun ajellaan kuivalla kankaalla. Joku roti tuohon hommaan!
  • Pudasjärvellä yli 7000 asukkaan kaupungissa nykyisin pieni viljelijämäärä tuottaa 30 prosentin hiilidioksidimäärän. Se puolittuu, kun kaikki turvepellot metsitetään.
  • Soratiet ovat kunnostuksen suhteen Destian oppien mukaan vaikeita, Metsähallituksen oppien mukaan helppoja. Heillä omien teiden kunnostuksen jälkeen pystytty esim. kuopat tiessä säilyttämään, jopa syventämään.
  • Kommentti Iijokiseudussa 21.10.2020 olleeseen Sarakyläntietä koskevaan kirjoitukseen: Tielle on ajettu Sarvivaaran montulta pinnasta kuorittua kunttaa/savimaata, 10 metriä leveä 4 metriä korkea 100 metriä pitkästi oleva joutomaa, joka ei ole mihinkään tiehen tarkoitettu maa-aines.
  • Mökkimatkan varrella on joka vuosi kahdessa paikassa upea pihavalaistus joulun aikaan. Saapa nähdä kumpi vie voiton tänä vuonna. Pudasjärven Taipaleenharju vai Taivalkosken Isokumpu.
  • Maahanmuuttajan Suomeen tuoneena ja perheen perustaneena voin puhua kokemuksesta maahanmuuttajan kotouttamisesta. Täkäläinen yksilön suoja ja tietosuoja ovat niin korkealla tasolla, että asioidessa mutkia ei voi panna suoriksi. Viranomaiset eivät pyri kyykyttämään, vaan säännöt ovat samat kaikille. Ajattelutapa on vain niin erilainen kuin kehitysmaissa ja korkean korruption maissa. Joskus tulee mieleen, että käytetäänkö maahanmuuttajia hyväksi rapauttamaan tietoturvaa ja yksilön suojaa syyttämällä suomalaisia rasismista jopa sellaisissa asioissa, joissa sitä ei ole. I.P