SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Teks­ta­reis­sa muis­tu­te­taan ko­ro­naoh­jeis­ta, har­mi­tel­laan la­tu­rai­voa ja kii­te­tään kau­niis­ti

Tekstarit ja soitetut 044 7370399

Voit lähettää numeroon 044 7370399 teksti- ja kuvaviestejä julkaistavaksi Iijokiseudussa. Viesti maksaa normaalin viestimaksun. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan viestiin. Toimitus voi muokata viestejä.

Kenenköhän koira huutaa jatkuvasti Parkkilantien puolella? Kesät talavet. Kyllä on surkiaa kuunneltavaa. Onkohan omistaja ajan tasalla? Naapurit on, joen toisella puolella asti.

Iijokiseudussa 13.1.2021 julkaistu Eero Räisäsen runo nimeltään Meren haudat on todella liikuttava, ajankohtainen ja kaunis. Kiitos siitä.

Vielä on parantamisen varaa koronaohjeiden noudattamisessa joissakin pudasjärveläisissä liikkeissä. Olen useamman kerran nähnyt, ettei asiakaspalvelutyössä oleva henkilö käytä kasvomaskia tai muuta suojainta. Itsekin riskiryhmään kuuluva ihmetyttää, miten kaikki eivät noudata ohjeita, jos kohtaavat ihmisiä lähietäisyydellä. Toivottavasti kaikki ottavat koronaohjeet tosissaan.

Hiljalleen tapahtuva vallan siirtyminen naisille yhteiskunnassa näkyy myös talouselämän puolella, eritoten energiamarkkinoilla. Fossiilisilla tuotetaan 87 % maailman energiasta, mutta siihen sijoittaminen onkin toinen juttu. Pankit, vakuutusyhtiöt ym. institutionaaliset sijoittajat karttavat fossiilisiin sijoittamista huonon julkisuuskuvan takia. Rahaa pitäisi tulla paljon, mutta saastuttaa ei saisi. Vaikea yhtälö, mutta se on kuitenkin megatrendi, missä eletään. Ei parane rahojaan energiaan laittaa, ellei halua pannaan tai talouskuplaan – mieluummin vaikka Kossuosakkeisiin tai poskisäästöpankkiin. I.P

Sinä mieshenkilö, joka olit hiihtämässä Jyrkkäkoskella viime viikon ma iltana, oliko kalsarit kireällä, koska tiuskit kahdelle seiskaluokkalaiselle pojalle ladun varressa? Haukuit mm. jupeiksi ja käskin painua *.

Vein vieraani joulunaikaan Jyrkkäkoskelle hiihtämään. Harhailimme autolla kaikki tiet ja EI NÄKYNYT YHTÄÄN OPASTETTA missään, mistä ladut alkaisivat ja ja minkä pituisia ne olisivat ja minne ne päättyisivät. Voisiko joku, joka tekee työtä tällä alueella, vastata, tuleeko selvennystä tähän asiaan ja voimmeko vieraammatkin lähteä Jyrkälle hiihtelemään, kun kevätkin luultavasti on tulosssa.

Kommenttia Mikko Tiirolan kolumniin. Idea on hyvä. Ainakin tyhjiä rintamamiestaloja löytyisi metsuriseksuaaleille tukikohdiksi. Nehän on muodikkaita remontointikohteita kaupunkimiljöössä, mikseipä sitten Tuhansuollakin.

Olen erinomaisen kiitollinen kuullessani Iijokiseutu-lehteä ja tuota viime lehdessä julkaistua verotietoluetteloa. Se oli minun tärykalvoilleni tällä kertaa suurta mannaa.

Kuntavaalit lähestyvät. Onkohan sitä vielä Pudasjärvellä huomattu?

Kauniit kiitokset Pudasjärven terveyskeskuksen hoitajille ja lääkäreille. Jouduin asioimaan siellä 5.1.–7.1.2021. Teette arvokasta työtä.

Toivotaan, että mökkiläiset saisivat tulevana suvena Pohjois-Pohjanmaalla parempaa sekä ennakkoluulotonta kohtelua.