SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Teks­ta­reis­sa kum­mas­tel­laan koi­ra­nul­koi­lut­ta­jia, har­mi­tel­laan päät­tä­jien ly­hyt­nä­köi­syyt­tä ja poh­dis­kel­laan tuu­li­voi­ma­loil­le sopivaa paikkaa

Tekstarit ja soitetut 044 7370399

Voit lähettää numeroon 044 7370399 teksti- ja kuvaviestejä julkaistavaksi Iijokiseudussa. Viesti maksaa normaalin viestimaksun. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen tai prepaid, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan viestiin (vain toimituksen tietoon).

Onkohan ajateltu mitään tai millään, kun vapautetaan koronarajoituksia Pudasjärvellä? Hiihtolomat alkavat eteläläisillä ja muuntovirus jyllää yhä voimakkaammin. Tästä ei seuraa kuin pelkää murhetta.

Onpa röyhkeää touhua Puhoskylällä. Erääseen postilaatikkoon laitetaan pornolehtiä. On kohta turvauduttava valvontakameraan. Ketkä törkyilee?

​Ei voi kuin ihmetellä koiranulkoiluttajien jären juoksua täällä Lakarin alueella. Postimiehentie on täynnä koiran jätöksiä. Tiellä koululaiset hyppii lumihankeen ja vanhemmat vetävät lapsia pulkassa. Alueella on kyllä metsää, mihin koirat viedä tarpeelleen. Parhaimmilla on 2–3 koiraa hihnassa. Mietipä koiranulkoiluttaja, mitä voit asialle tehdä. Vikahan ei ole koirassa.

Kiitokset Iijokiseudun 3.2. jutusta: Muistoissa Pave Maijanen. R.I.P.

Kuntapäättäjiksi pyrkivät heräsivät pommisuojasta. Kurenkartanon tilapäistila näyttää ihan hyvältä vain lyhytaikaiselle sijoituspaikalle verrattuna entiseen vanhainkodin kellariin. Miten kotona sängyn pohjalla hoivapaikkaa odottavat? Entä muistisairaat, jotka ei yksin selviä? Mitä heille luvataan?

Muutos yksityisteiden avustamisessa johtuu yksityistielaista. Järjestäytymättömiä tiekuntia ei voi avustaa uuden yksityistielain mukaan.

Pudasjärvi reunoja myöten mahdolliseksi asua ja elää. Perinteitä, ettei kunnan nurkista välitetä, ei ole perustetta noudattaa. Kokemukseni ovat yli 60 v. takaa ja ovat aika karuja.

Yritys suunnittelee Pudasjärven Kivarin ja Pärjänsuon alueelle 40–60 tuulivoimalaa. Yrityksen kotipaikka on Helsinki. Miten käypi Iso-Syötteen horisonttinäkymälle, matkaa voimaloihin on noin 20 km? Rojolan Ohtosen sydänmaa, tuhoutuuko myös? Kuusamossa Rukalla vastaavia voimalasuunnitelmia ei sallita. Olisiko Pudasjärvellä näiden voimaloiden paikka lännempänä? Päättäjät miettikää!

On niitä noita muovinhautaajia, luulevat varmaan, että muuttuvat öljyksi. Melkoisia tiedemiehiä.

Onpa hyvä, tärkeä ohjelma TV 33 -asemalla Pohjois-Pohjanmaan alueen ikäihmisille. Se näkyy joka arkipäivä kesäkuun loppuun. Hyvät jumppaohjeet! Terv. Yksi vanhus

Ikäihmisten elämää ei pitäisi vaikeuttaa tukkimalla taloliittymät aurauslumilla. Liittymä toimii myös pelastustienä. Äänestän sellaista ehdokasta, joka poistaa kyseisen epäkohdan.

Kyllä vanhustenki asioista pitää kestää puhua julkisesti vaikka jotkut on toista mieltä, mitä luki viime viikon Iikkarissa. Suututtaa tuommoinen toiminta vanhuksia kohtaan. Eikä auta Pudiksen poliitikkojen olla kuin pissisukassa. Rakentakaa lisää tiloja, kun kauan aikaa on ollut tiedossa väestön ikääntyminen. Kaikille ei sovi kotona asuminen ja palvelut sinne.

Kuinkahan paljon Suomi ja Suomen kunnat on velkaantuneet EU:ssa olon aikana? Vai onko rikastuttu?

Ihmetyttää ja järkyttää päättäjien lyhytnäköisyys vanhuspalvelun suhteen. Minkä takia Lakkari lakkautettiin!? 1992 rakennettu Vanhusten palvelutalo oli lyhytaikainen. Alkoi heti tulla muutostöitä tiloissa. Hetken huumaa. Vietiin pois keittiö ja ruokasali ”karsinoitiin”. Vietiin mahdollisuus tilojen vuokrauksesta. Kerhot loppuivat ja palvelut supistuivat. Tilavat, kauniit tilat tuhottiin. Tyhjänpantiksi jätettiin.