Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

TE-toi­mis­ton uusi työn­ha­ku­mal­li käyt­töön tou­ko­kuus­sa

Toukokuussa 2022 otetaan käyttöön kaikissa työ- ja elinkeinotoimistoissa ja kuntakokeilukunnissa uusi palvelumalli. Palvelumallin tavoitteena on TE-toimiston mukaan nopeuttaa työllistymistä ja lyhentää työttömyysjaksoja. Työnhakijoille pyritään tarjoamaan yksilöllisempää tukea ja säännölliset kohtaamiset TE-asiantuntijoiden kanssa.

Uudessa mallissa panostetaan työnhaun vahvaan aloitukseen.

– Uudistus perustuu osaltaan tutkimukselliseen näyttöön siitä, että säännölliset kohtaamiset ja yksilöity tuki lyhentävät työttömyysjaksoja, kertoo Lapin TE-toimiston johtaja Tiina Keränen tiedotteessa.

Jatkossa työnhakijan ja TE-asiantuntijan ensimmäinen kohtaaminen tapahtuu nykyistä nopeammin, ensimmäisen viikon aikana. Tästä eteenkin päin tuki työnhakuun on nykyistä tiiviimpää. Tapaamisia järjestetään työnhaun alkuvaiheessa kahden viikon välein. Työnhakukeskusteluissa käydään läpi asiakkaan tilannetta ja hänen etenemistään työnhaussa.

– Uudistus johtaa ennen pitkää siihen, että asiakas käy työnhakukeskustelut aina saman TE-asiantuntijan kanssa, Keränen sanoo.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin