SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Tans­sia, jos korona suo

Iijoen Tanssijoiden kuulumisia ja kurkistus tulevaan.

Kirjoittajan mukaan korona on vaikuttanut merkittävästi tanssitoimintaan. Tulevaan katsotaan kuitenkin toiveikkaasti. Kuvituskuva.
Kirjoittajan mukaan korona on vaikuttanut merkittävästi tanssitoimintaan. Tulevaan katsotaan kuitenkin toiveikkaasti. Kuvituskuva.
Kuva: Sari Jaatinen

Vuosi sitten Iijoen Tanssijoiden vuoden 2020 kuulumisia kertoessamme kirjoitimme, että tulevaan vuoteen 2021 katsomme optimistisesti ja toivoimme teille tanssillista tätä vuotta.

Optimismia emme toki ole menettäneet tämänkään toisen koronavuoden aikana, vaikka omat tanssisuunnitelmamme ovatkin suurelta osin jääneet toteutumatta. Muut tanssitoimijat ovat onnistuneet kiitettävän ahkerastikin järjestämään tansseja ja tanssitapahtumia. Eikä onneksi näistä tapahtumista ole muodostunut missään päin Suomea koronalinkoja.

Tästä voisikin varmaan päätellä, että tanssijat ympäri Suomen ovat hyvin vastuullisia rakkaan harrastuksensa parissa ja pitävät itsensä lisäksi huolta myös toisistaan.

Helmi-toukokuulle suunnittelemamme Satu Ruohomäen/Satumaisen Sykkeen tanssikurssit Koskenhovilla valitettavasti peruuntuivat kerta toisensa jälkeen koronatilanteen vuoksi.

Kesällä koronatilanne vaikutti jo hieman paremmalta ja rohkenimme polkaista käyntiin syyskuulle suunnittelemamme tanssitapahtuman valmistelut tanssikursseineen ja tansseineen.

Vaan kuin sattuman oikusta pari viikkoa ennen tapahtuma-ajankohtaa alkoi koronatilanne taas kiihtymään ja näin polkaisimme pikajarrua tämänkin tapahtuman kohdalla ja jätimme sen toteuttamatta.

Vaihtoehtoisena suunnitelmana tanssitapahtumalle meillä oli livestream-tanssikurssien järjestäminen. Kun syyskuussa aloimme tiedustelemaan opettajia näille kursseille, niin tokihan näiden opettajien, joilla livestream-valmius olisi ollut, kalenterit olivat täyteen buukattuja pitkälle eteenpäin.

Myöskään varovaisen toiveikkaana suunnittelemiamme tanssimatkoja emme päässeet edes suunnittelemaan tänä vuonna, sen verran aktiivisesti koronatilanne eli välillä laantuen kohta taas kiihtyäkseen.

Syksyllä Satumaisen Sykkeen tanssikurssit saatiin kuin saatiinkin järjestettyä suunnitellusti perjantai-iltaisin Koskenhovilla noin kerran kuukaudessa. Aiemmin kursseilla on ollut osallistujia 20-30 henkilö kullakin kurssilla. Nyt selkeästikin korona piti osallistujat kotioloissa; kurssit vedettiin läpi hyvin pienellä osallistujamäärällä. Koronan kurkistellessa koko ajan joka nurkan takana, oli toisaalta hyväkin, että mitään ruuhkatanssikursseja näistä ei muodostunut.

Toimintaamme saimme tänäkin vuonna Pudasjärven kaupungin toimintatukea, joten taloutemmekaan ei kokenut ihan totaalista romahdusta vähempiväkisistä kursseista. Kaupungin vuonna 2020 meille myöntämä kulttuuristipendikin tuli näin ollen käytettyä kurssitoimintakulujen kattamiseen. Varovaisesti virittelimme kuntotanssiajatusta marraskuun loppupuolelle ja joulukuun ajaksi, mutta taas riehaantui koronatilanne, Pudasjärvellä todetut koronatartunnat moninkertaistuivat ja omikronkin uhkaili tulla vieraaksemme ulkomailta.

Aktiivisinta toimintamme tänä vuonna onkin ollut sosiaalisessa mediassa informoimalla seuraajiamme lähialueilla järjestettävistä tanssitilaisuuksista sekä virtuaalikursseista ympäri Suomen.

Iijoen Tanssijoiden toimikunta kokousti vuoden aikana kolme kertaa ajan hengen mukaisesti Teamsissa. Kokousten ulkopuolella olemme pitäneet yhteyttä toimikunnan WhatsApp-ryhmässä, jossa on pienempiä päätöksiä pystytty tekemään keveämmällä kokouskäytännöllä. Tämä selittääkin tämän vuoden harvalukuiset kokoukset, kun edellisenä vuonna kokoustimme kuusi kertaa.

Toimikunnan kokoonpano säilyi muutoin entisellään, mutta Pudasjärven nuorisoseuran vuosikokouksessa toimikuntaa täydennettiin Pauliina Junttilalla.

Toimikunnan puheenjohtajana toimii Tuula Haverinen, varapuheenjohtajana Jari Pikkuaho, sihteerinä Marjut Luukkonen ja taloudenhoitajana Tuula Kemppainen, muina jäseninä Ulla-Maija Paukkeri, Pauliina Junttila ja Esa Nurmela sekä varajäsenenä Eija Ikonen.

Tänä vuonna olemme hankkineet käyttöömme maksupäätteen, joten kurssimaksut ja tanssimatkat voi maksaa nyt myös maksukorteilla. Koskenhovin buffetti toimii tanssikurssien aikana entiseen tapaan pikkukolikkosysteemillä.

”Aktiivisinta toimintamme tänä vuonna onkin ollut sosiaalisessa mediassa informoimalla seuraajiamme lähialueilla järjestettävistä tanssitilaisuuksista sekä virtuaalikursseista ympäri Suomen.”

Kuten alussa totesimme, emme ole koronan pyörteissä kuitenkaan optimismiamme kadottaneet. Tulevalle vuodelle suunnitelmissa on Satumaisen Sykkeen tanssikursseja kevään aikana teemapäivinä, syksyllä entiseen tapaan kuukausittaisina kursseina.

Pyrimme järjestämään myös tanssimatkoja ja kuntotansseja tarpeen ja kysynnän mukaan, sekä vastaavan tanssitapahtuman, joka tältä syksyltä peruuntui. Tämä kaikki tietysti koronatilanteen salliessa. Tervetuloa tapahtumiimme ja toimintaamme mukaan.

Toivotamme kaikille onnea, terveyttä ja toivottavasti tanssia vuodelle 2022!

Tuula HaverinenIijoen Tanssijat – IiTat / Pudasjärven Nuorisoseura ry