SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Tai­de­maa­la­ri ja ku­van­veis­tä­jä Esa Leskelä juh­lis­taa 75-vuo­tis­ta elä­mään­sä jär­jes­tä­mäl­lä näyt­te­lyn Tai­val­kos­kel­la – ava­jai­set maa­nan­tai­na

Oululainen taidemaalari ja kuvanveistäjä Esa Leskelä juhlistaa 75-vuotista elämäänsä järjestämällä juhlataidenäyttelyn Taivalkosken Päätalo-keskuksen taidenäyttelytilassa. Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 8. marraskuuta kello 18 alkaen.

Päätalo-keskuksen lisäksi Leskelän töitä on lisäksi esillä Jalavan kaupalla. Näyttely on avoinna 17. joulukuuta asti.

Näyttely koostuu taiteilijan maalauksista, veistoksista ja piirroksista vuosien varrelta. Näyttelytiedotteen mukaan Leskelä luonnehtii maalaustyylilleen ominaiseksi ekspressiivisyyttä, joka ilmenee työskentelyn spontaanisuutena ja tunteen esille tuomisena.

Leskelän töitä on nähty eri näyttelyissä vuodesta 1972 lähtien. Hänen teoksiaan on ollut esillä myös Ruotsissa ja Saksassa.

Taivalkoskella Leskelän taidetta nähtiin viimeksi viime kesänä Päätaloviikolla.

Leskelä on Suomen Taidemaalariliiton varsinainen jäsen, Oulun taiteilijaseuran jäsen ja myös Taivalkosken Taideyhdistyksen jäsen.

Leskelä on paitsi Suomen Taidemaalariliiton varsinainen jäsen ja Oulun taiteilijaseuran jäsen, myös Taivalkosken Taideyhdistyksen jäsen.