Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

"Täällä ei haise!" – ­Ke­hi­tys­vam­mais­ten ryh­mä­ko­din asuk­kaat kak­ku­kah­vit­te­li­vat uuden kodin kun­niak­si Pu­das­jär­vel­lä

Marja Lohvansuu, Taimi Manninen, Anja Varpu ja Marjaana Alatalo istahtivat keskiviikkona uuden ryhmäkodin olohuoneen sohvalle.
Marja Lohvansuu, Taimi Manninen, Anja Varpu ja Marjaana Alatalo istahtivat keskiviikkona uuden ryhmäkodin olohuoneen sohvalle.
Kuva: Jussi Korhonen

Kehitysvammaisten ryhmäkodin asukkaat pääsivät keskiviikkona asettumaan taloksi Pudasjärven entiselle terveysasemalle kunnostettuihin tiloihin.

Muutto ja muutokset yleensä ovat kenelle vain merkittäviä juttuja, mutta ryhmäkodin asukkaiden kohdalla se on ehkä vielä ymmärrettävämpää. Muuttoa on odoteltu pitkään. Välillä on väläytelty aikataulujakin uuden ryhmäkotirakennuksen valmistumiselle, mutta vastoinkäymiset ovat seuranneet toisiaan.