Syöt­teen mat­kai­lu­yh­dis­tyk­sen hal­li­tus uu­dis­tui – luonnon puhtaus ja ruuh­kat­to­muus kiin­nos­ta­vat nyt mat­kai­li­joi­ta

Tänä vuonna Syötteen kesä nojaa vahvasti kotimaisiin matkailijoihin, ja uutta toimintaa on luvassa.

Syötteellä on valmiudet palvella lomalaisia myös kesäkaudella. Tänä kesänä Iso-Syötteen rinnealueelle avataan Bike Park -hissipyöräilypuisto.
Syötteellä on valmiudet palvella lomalaisia myös kesäkaudella. Tänä kesänä Iso-Syötteen rinnealueelle avataan Bike Park -hissipyöräilypuisto.
Kuva: Toivo Kiminki

Syötteen matkailualueen taustajoukot ovat saaneet uutta voimaa. Syötteen Matkailuyhdistys ry:n tiedotteen mukaan matkailuyhdistyksessä aloitti huhtikuussa uusi toiminnanjohtaja Hanna Korf ja hallitus sai toukokuussa uuden kokoonpanon. Uusina jäseninä hallitukseen on valittu Pytky Cafén yrittäjä Mari Kälkäjä sekä hiihtokeskus Iso-Syötteen edustaja Veinalotta Vesterinen (hvpj.).

Syötteen Matkailuyhdistyksen hallituksessa jatkavat Pikku-Syötteen johtaja Mika Pekkala (hpj.) sekä yrittäjät Juha Kuukasjärvi, Mauno Sarajärvi, Janne Määttä, Jorma Kortesoja ja Pudasjärven kaupungin edustaja Tomi Timonen.

Tiedotteen mukaan kotimaan matkailukenttää jaetaan nyt uudelleen, sillä luonto- ja mökkimatkailu lähellä palveluita kiinnostavat suomalaisia kesälomakauden kynnyksellä enemmän kuin koskaan. Syötteellä kotimaan matkailijat ovat tänä kesänä avainasemassa ja kansainvälisten matkailijoiden osalta katseet on siirretty tulevaan talvikauteen.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:n toukokuun lopulla julkaisemassa tutkimuksessa käy ilmi, että kolme miljoonaa suomalaista aikoo lomailla loppuvuonna 2020, mutta heistä kaksi miljoonaa ei vielä tiedä kohdetta.

Syötteen Matkailuyhdistys ry:n hallituksen tuore puheenjohtaja Mika Pekkala näkee, että Syötteellä on hyvät valmiudet palvella kesälomakohdetta etsiviä matkailijoita.

– Syötteen matkailukärjet – aitous ja luonnon ympärille rakennetut aktiviteetit – osuvat erityisen hyvin tähän aikaan. Myös majoituksen osalta voimme tarjota eri vaihtoehtoja aina mökeistä huoneistoihin ja hotellimajoitukseen. Matkailijat etsivät nyt tilaa, rauhaa ja koko perheelle sopivaa tekemistä, Pekkala toteaa.

Syötteen matkailualue Pudasjärvellä koostuu Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen keskuksista sekä Syötteen kansallispuistosta. Alueella on viimeisen vuoden aikana toteutettu isoja investointeja, jotka sopivat hyvin matkailun uuden aikakauden kysyntään.

– Syötteelle avautui esimerkiksi marraskuussa digitaaliseen palvelukonseptiin nojaava Kide-hotelli, Syötteen kansallispuisto on saanut uusia reittejä ja uusi Hotelli Iso-Syöte on avautunut asteittain. Viimeisin uudistus on tänä kesänä Iso-Syötteen rinnealueelle aukeava Bike Park -hissipyöräilypuisto, Pekkala luettelee.

– Vaikka koronatilanne on ollut kaikkinensa haastava alueen matkailuyrittäjille, näen tässä myös mahdollisuuksia. Suomalaisen luonnon puhtaus ja ruuhkattomuus kiinnostavat nyt entistäkin laajemmin, ja Syötteellä on valmis infra sekä hiotut palvelupaketit sen tarjoamiseen, sanoo Korf.