Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Syöt­teen Maan­siir­to Oy on Pu­das­jär­ven Vuoden Yritys 2016 – Jari Särkelä iloitsi tun­nus­tuk­ses­ta

Syötteen Maansiirto Oy palkittiin Pudasjärven Vuoden Yrityksenä 2016. Jari ja Anna-Maija Särkelä Hotelli Iso-Syötteellä palkinnon luovutuksen jälkeen.
Syötteen Maansiirto Oy palkittiin Pudasjärven Vuoden Yrityksenä 2016. Jari ja Anna-Maija Särkelä Hotelli Iso-Syötteellä palkinnon luovutuksen jälkeen.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

– Hyvältähän tämä tuntuu! tuumi Jari Särkelä vastaanotettuaan Pudasjärven vuoden yrittäjä 2016 -tunnustuksen lauantai-iltana Hotelli Iso-Syötteellä.

Vuoden yrittäjää ja yritystä juhlistettiin Pudasjärven yrittäjien pikkujoulujen yhteydessä. Palkinnon Särkelälle ojensivat yrittäjäjärjestön puheenjohtaja Marko Rautio ja kaupunginjohtaja Tomi Timonen.

Suuri yrittäjien joukko osoitti onnittelunsa raikuvien aplodien kera.

Jari Särkelä luotsaa menestyksekkäästi Syötteen Maansiirto Oy:tä. Valinnan perustelujen mukaan yritys on toiminut vastuullisesti ja pitänyt hyvää huolta työntekijöistä. Yritykselle ammattitaitoiset työntekijät ja heidän hyvinvointinsa ovat ensiarvoisen tärkeitä.

– Siitä osoituksena on myös se, että yrityksen työntekijät ovat mukana täällä juhlassa, Marko Rautio totesi.

– Jos jostakin saa hyvän rengin, niin siitä on kyllä pidettävä kiinni kynsin ja hampain. Työntekijälle pitää maksaa se mikä kuulukin ja mielellään vähän enemmänkin. Työntekijät ovat kuitenkin se voimavara, mikä pitää yritykset liikkeessä ja pystyssä. Rehellisellä työllä työnantajia kohtaan ja rehellisesti renkejä kohtelemalla selviää pitkälle näissäkin hommissa, Särkelä kertoo toimintatavoistaan.

Maansiirtopuolen töitä Särkelä on tehnyt vuodesta 1986. Syötekyläläisellä Pauli Särkelällä oli tuolloin kuskeista pulaa ja hän houkutteli Särkelän konekuskin töihin suoraan koulunpenkiltä.

Jari Särkelä ja Pauli Särkelä perustivat yrityksen yhdessä vuonna 1993. Silloiseen kalustoon kuului pari kaivinkonetta ja traktoria sekä tiehöylä ja kuorma-auto. Sittemmin kalusto on kasvanut ja urakoita on alettu tehdä laajasti myös kotipitäjän ulkopuolella.

Vuonna 2007 Syötteen maansiirto Ky siirtyi kokonaan Jari Särkelän omistukseen ja muuttui osakeyhtiöksi. Särkelä nimiin siirtyi koko silloinen maansiirron kalusto käsittäen lopulle kaksikymmentä erilaista työkonetta ja kolme kuorma-autoa sekä koko varaosavarasto ja viisi vakituista renkiä.

– Siinähän sitä tulikin tavaraa ja vastuuta könttäkaupassa kerrakseen. Hyvä siitä oli jatkaa omin voimin. Paulin kanssa touhutessa olin saanut hyvän koulutuksen työn ohessa myös yrityspuolelle. Työnäkymät olivat suotuisat, niin kaupan tohti tehdä, kertoi Särkelä.

Työmaat kilpailutetaan nykyisin laajalla alueella ja tiukasti.

– Onneksi isot firmat palkkaavat paikallisia aliurakoitsijoita. Ne lisäävät paikallisten kone- ja automiesten työmahdollisuuksia, kertoo Särkelä nykyisestä kilpailuttamistilanteesta.