Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Syöt­teen ja Ou­lan­gan kan­sal­lis­puis­to­jen kä­vi­jä­mää­ris­sä hurja kasvu tänä vuonna: "Piti itsekin hie­rais­ta silmiä kahteen ker­taan, kun Ou­lan­gan lukuja kat­soin"

Koronakevät ja parannetut reitit ja taukopaikat selittävät ilmiötä.

Kansallispuistojen kävijämäärät ovat jatkaneet kasvuaan.

Pohjanmaa-Kainuu-alueen kansallispuistojen kävijämäärät nousivat tammi-heinäkuussa yhteensä 24 prosenttia verrattuna vastaavaan aikajaksoon viime vuonna. Hurjinta kasvua tapahtui Pudasjärven, Taivalkosken ja Posion alueella sijaitsevassa Syötteen kansallispuistossa. Sen kävijämäärä nousi 40 prosenttia.

– Syötteellä käyntimäärät ovat kasvaneet jo monta vuotta. Siellä on mökkeilijöitä ja kävijöitä Oulun seudulta. Vaikka korona-aikana muualla paikat hiljenivät, Syötteellä pidettiin latuja auki, oli hyvät hiihtokelit ja mökkeilijät mökeillään. Lisäksi pyöräily on suosittua, Kainuu-Koillismaan puistoalueen puistonjohtaja Sari Alatossava kertoo.

Oulangalla kasvua tapahtui 28 prosenttia, Riisitunturilla 16 ja Hossassa 14 prosenttia enemmän kuin vastaavalla aikajaksolla viime vuonna.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Syötteen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin