Suo­mes­sa on todettu 149 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – ko­ro­na­ta­paus­ten il­maan­tu­vuus on viime viik­koi­na noussut eri puo­lil­la maata

-
Kuva: Pekka Aho

Suomessa on todettu tiistaina 149 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL. Pohjois-Pohjanmaalla ei THL:n tietojen perusteella ole ilmennyt uusia varmennettuja tapauksia.

Uusien todettujen tartuntojen määrä on suuri verrattuna edellisiin päiviin. Tartuntoja on todettu nyt yhteensä 9 195 tartuntaa.

Kahden viime viikon aikana Suomessa on todettu 858 tartuntaa, mikä on 502 tartuntaa enemmän kuin kahden edellisen viikon aikana. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tapauksia oli 470, mikä on 82 enemmän kuin edeltävän seitsemän vuorokauden aikana.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien ihmisten määrät maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatapausten ilmaantuvuus on viime viikkoina noussut eri puolilla Suomea. Myös sairaalahoidon tarve voi alkaa nousta. Terveydenhuollon henkilöstön suojaamiseen tartunnalta tulee kiinnittää erityistä huomiota, tiedottaa THL.