Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Suomen his­to­riaa nuk­ke­teat­te­rin keinoin – Juha Lauk­ka­nen kiersi Pu­das­jär­ven kou­luil­la

Lakarin oppilaat saivat Laukkaselta myös kotitehtäviä, markkoja hän uskoi löytyvän ainakin isovanhempien kodeista. Juha Laukkasen nukketeatteri kävi alkuviikolla neljällä Pudasjärven alakoululla.
Lakarin oppilaat saivat Laukkaselta myös kotitehtäviä, markkoja hän uskoi löytyvän ainakin isovanhempien kodeista.
Lakarin oppilaat saivat Laukkaselta myös kotitehtäviä, markkoja hän uskoi löytyvän ainakin isovanhempien kodeista.
Kuva: Toivo Kiminki

Nukketeatteri Sytkyjen Juha Laukkanen naurahti olleensa Pudasjärvellä esittämässä ohjelmistoaan vuosien mittaan ainakin tuhat kertaa. Ihan niin montaa esitystä ei ole ollut, mutta alkuviikolla kertyi kuitenkin lisää.

Pariviikkoisen Lapin kiertueen ohjelmaan täällä kuului Laukkasella esitykset Sarakylässä, Hirvaskoskella, Lakarilla ja Kipinässä. Esityksenä oli yhtenä viralliseen Suomi 100 -joukkoon kuuluva Suomi 100 – lapsen silmin.

Laukkanen kertoi yhdistävänsä esityksessä satua, nukketeatteria ja historiaa. Oppitunniksikin hän naurahti esityksen sopivan, ja ainakin kotitehtäviä hän siinä oppilaille jakoi.

– Ajattelemisen aihetta minä tällä esityksellä tarjoan niin lapsille kuin opettajille. Tässä kerron itsenäisyydestä, sodasta ja rahastakin.

Laukkanen kertoi yhdistävänsä esityksessä satua, nukketeatteria ja historiaa.

Lapset ovat Laukkasen näkeminä samanlaisia kaikkialla, mutta pienten ryhmien kanssa esitys tuntuu menevän paremmin perille. Tietoa esityksen aiheesta mies sanoi olevan koululaisilla yllättävän paljon.

Lapset ovat seuranneet esitystä aktiivisina ja tarkkaavaisina, oli myös kiertueen Pudasjärven kouluilla mukana ollut kulttuuriohjaaja Birgit Tolonen huomannut.