HILLAT JA MARJAT: Hil­las­tus le­viä­mis­vai­hees­sa – Rä­mei­den ja korpien hillat näyt­täi­si­vät olevan pa­rem­pia, niillä hilla kypsyy myö­hem­min

Juuri nyt: Pi­lik­ki­viik­ko alkoi maa­nan­tai­na – Kuka on tämän vuoden pi­lik­ki­mes­ta­ri?

MIELIPIDE: Teks­ta­rit ja soitot 0400 280671: Kiitos Ku­re­na­lan ky­lä­seu­ral­le torin yl­lä­pi­dos­ta

SPR:n pai­kal­lis­osas­tot etsivät va­paa­eh­toi­sia ys­tä­vä­toi­min­taan Pu­das­jär­vel­lä ja Tai­val­kos­kel­la – "E­ri­tyis­tai­to­ja ei tar­vi­ta"

Pudasjärven ja Taivalkosken paikallisosastot kutsuvat kaikki mukaan vähentämään yksinäisyyttä.

SPR:n Ystävätoiminnan Iltapirtissa Pudasjärven palvelutalolla laitettiin vuoden 2020 ystävänpäivänä tanssiksi. Tämän päivän suurin yksinäisyyden aiheuttaja, korona, ei vielä tuolloin vaivannut.
SPR:n Ystävätoiminnan Iltapirtissa Pudasjärven palvelutalolla laitettiin vuoden 2020 ystävänpäivänä tanssiksi. Tämän päivän suurin yksinäisyyden aiheuttaja, korona, ei vielä tuolloin vaivannut.
Kuva: Risto Pikkupeura

Suomen Punaisen Ristin Taivalkosken ja Pudasjärven paikallisosastot etsivät vapaaehtoisia ystävätoimintaan. Paikallisosastot laajentavat ystävätoimintaansa Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hankkeen avulla.

Korona-aika on lisännyt yksinäisyyttä kaikissa ikäluokissa ja niinpä vapaaehtoisia ystäviä kaivataan entistä enemmän myös Koillismaalla, jossa etsitään erityisesti vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita ystävätoiminnan aktivoimiseen.

– Jokainen voi olla ystävä yksinäiselle. Erityistaitoja ei tarvita, kyky kuunnella ja olla läsnä riittävät, sanoo Pudasjärven paikallisosaston puheenjohtaja Esa Erkkilä, jonka mukaan ystävän kanssa voi tehdä ihan tavallisia asioita, kuten ulkoilla, kahvitella, jutella tai käydä erilaisissa tapahtumissa.

Korona-aikaan ystävän kanssa voi vaihtaa kuulumisia puhelimitse.

Mukaan vapaaehtoiseksi ystäväksi pääsee käymällä kolmen tunnin mittaisen ystävätoiminnan peruskurssin, jonka voi suorittaa myös etäkoulutuksena verkossa.

Seuraava kurssi järjestetään 19. huhtikuuta.

Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hankkeella on tarkoitus vähentää ikääntyneiden yksinäisyyttä, lisätä osallisuutta ja sosiaalista hyvinvointia sekä vahvistaa selviytymiskykyä arjessa ja arjen häiriötilanteissa.