Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

So­ta­pol­ku­ja Tai­val­kos­kel­ta -kirja täy­den­tää paik­ka­kun­nan so­ta­his­to­ria­tie­to­ja – Tuomo Horsma: "Haas­ta­tel­ta­vat pyy­si­vät minua kir­joit­ta­maan ker­to­mis­taan ta­pah­tu­mis­ta sitten, kun heistä aika jättää"

Taivalkoski

Tuomo Horsman uunituore kirja Sotapolkuja Taivalkoskelta on asiakirjoihin ja haastatteluihin perustuva teos taivalkoskelaisten veteraanien ja lottien vaiheista sota-aikana.

Horsma kertoo, että kirja täydentää taivalkoskelaista sota-ajan ja kotiseutuhistorian tallennettua tietoa. Muun muassa meneillään oleva, Koillismaan Leaderin rahoittama Sota-ajan perinnehuone -hanke voi hyödyntää kirjan sisältöä.

– Tein kirjan veteraanihaastattelut kymmeniä vuosia sitten. Haastateltavat pyysivät minua kirjoittamaan kertomistaan tapahtumista sitten, kun heistä aika jättää. Nyt olen täyttänyt tuon toiveen, olen ne haastattelut purkanut tätä kirjaa varten. Teksti on kaunistelematonta rintamasotilaan elämän kuvausta.

Horsma kävi 1990-luvulla veteraani Yrjö Vanhalan kanssa taistelupaikoilla Uhtuan lohkolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.