Remontti: Puik­ka­rin allas avautuu vasta syk­syl­lä – re­mont­ti pit­kit­tyi ve­si­liu­ku­mäen läh­tö­ta­son ra­ken­tei­den ole­tet­tua huo­nom­man kunnon vuoksi

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Si­vis­tys­toi­mel­la ja tek­ni­sel­lä yh­teen­sä mil­joo­nan li­sä­mää­rä­ra­ha­tar­ve – val­tuus­to hy­väk­syi yli­tyk­set

Pudasjärvi

Opetus- ja sivistystoimen ylitykset kuluvan vuoden talousarviossa ovat 710 000 euroa. Kulut ovat nousseet muun muassa lasten hoitopaikkojen lisäämisen vuoksi. Päivähoitoon on avautui esimerkiksi uusi toimintayksikkö ja Kipinän ryhmäperhepäivähoitoyksikkö on muutettu päiväkodiksi.

Koulutuspalveluissa henkilöstömäärä ei ole säästötoimista huolimatta pysynyt suunnitelmien mukaisena pääasiassa myönteisestä oppilasmäärän kehityksestä johtuen. Palvelujen ostoissa oppilaiden kyyditykset tulevat yleisen kustannuskehityksen vuoksi merkittävästi ennakoitua kalliimmiksi. Myös oppivelvollisuuden laajentamisesta on edelleen aiheutunut ennakoimattomia kuluja. Pääasiassa ylityspaineet aiheutuvat palvelujen ostoissa oppilaiden kyydityksiin 250 000 euroa, henkilöstökuluissa opettajien palkkoihin 260 000 euroa sekä sairaus ja äitiyslomapalkkoihin 180 000 euroa. Perusopetuksen projekteihin kohdistuu lisäksi menoja harrastamisen Pudasjärven mallista 160 000 euroa, joihin tulo on saatu vuodelle 2021.

– Hirsikunnaksella opettajien palkkoihin menee ennakoitua enemmän 160 000 euroa, Lakarilla 100 000 ja projekteihin 40 000 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.