Se­nio­ri­tans­si­joi­den pik­ku­jou­lus­sa on pyö­räh­te­ly pääo­sas­sa – Pu­das­jär­ven ja Tai­val­kos­ken tans­si­jat vuoroin vie­rais­sa

Pudasjärven ja Taivalkosken tanssijat ovat vuoroin vieraissa. Vähän jouluisemmissa tunnelmissa ja normaalia isommalla joukolla pyörähdeltiin Salikin lattialla viime viikolla.
Pudasjärven ja Taivalkosken tanssijat ovat vuoroin vieraissa. Vähän jouluisemmissa tunnelmissa ja normaalia isommalla joukolla pyörähdeltiin Salikin lattialla viime viikolla.
Kuva: Toivo Kiminki

Pitkään eivät Pudasjärven ja Taivalkosken kansalaisopistojen senioritanssikurssilaiset malttaneet kahvin ja torttujen ääressä istua, vaan kiirehtivät opettajiensa Elsa Pirin ja Eila Kainulaisen ohjattaviksi Salikin lattialle.

Piri kertoi kerran viikossa pidetyille tunneille osallistuneen kymmenkunta tanssijaa. Kaksi vuotta ryhmää vetänyt Piri on saanut oppia ohjaajakursseilta, jotka kiittelee opiston kustantaneen.

Pientä huolta ryhmässä on koettu suunnitelmista siirtää kansalaisopiston toiminta pois vanhalta lukiolta. Tilat kyllä meille ovat hyvin kelvanneet, ei ole haittoja ilmennyt, Piri kertoi.

Muutama esiintyminenkin porukalla on ollut ja Piri kertoi sellaisiin mielellään lähdettävän. Taivalkosken opistolaisten kanssa on yhteisiä tilaisuuksia ollut eikä sellaisten jatkolle toivottavasti mitään esteitä tule, hän jatkoi.

Taivalkoskella ei senioritanssijoilla ole epävarmuutta kokoontumispaikasta, Kaarihallilla jatketaan tulevallakin kevätkaudella, kertoi ryhmän ohjaaja Eila Kainulainen. Entisenä pudasjärveläisenä hän on vetänyt tanssikursseja molempien kansalaisopistojen palkkalistoilla, Taivalkoskella jo 11 vuotta.

Mukaan ilmoittautui 24 kurssilaista, meillä on melkein tapana eläkkeelle jäävien tulla toimintaan mukaan, Kainulainen iloitsi.

– Antoisaa on kurssien vetäminen itsellenikin, sitä oikein nauttii kun toiset oppivat ja samalla haastaa itsensä sillä opettamisella.

Sekä Kainulainen että Piri pitävät tanssimista ryhmässä paitsi hyvänä liikuntana ja mielenvirkistyksenä, myös muistisairauksien torjujana.

Kun opiskelee uusien tanssien kuvioita ja rytmejä, antaa se työtä myös aivoille, naiset tietävät. Kainulainen kertoi senioreiltaan kuulleensa, ettei kursseilta millään malta olla pois.