Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Sai­raan­hoi­to­pii­ri lin­ja­si: Ko­ro­na­ro­kot­teet an­ne­taan Poh­jois-Poh­jan­maal­la THL:n suo­si­tus­ten mu­kai­ses­ti

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri linjasi koronarokotteiden antamista torstaina.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri linjasi koronarokotteiden antamista torstaina.
Kuva: Jussi Leinonen

Pohjois-Pohjanmaalla aiotaan noudattaa koronarokotteiden jakamisessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjauksia, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

THL suosittelee perusterveille 18–59-vuotiaille kolmea koronarokotusta. 60–64-vuotiaille suositellaan neljää rokotusta.

Kaksi ensimmäistä rokotusta kuuluvat perusrokotussarjaan, ja seuraavat rokotteet ovat tehosteannoksia.

Perusterveillä alle 65-vuotiailla koronavirustartunnan seurauksena sairastettu tauti vastaa yhtä koronarokotusannosta.

Kaikille 65-vuotta täyttäneille sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmään kuuluville ja yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan syystalven tehosteannosta riippumatta siitä, kuinka monta rokotetta he ovat aiemmin saaneet tai kuinka monta kertaa he ovat sairastaneet koronan.

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan, että THL:n koronarokotussuositukset perustuvat lääketieteelliseen ja epidemiologiseen arvioon rokotusten vaikutuksista koko väestön tasolla sekä kansalliseen rokotusstrategiaan.

Alueellista epidemiatilannetta seurataan myös Pohjois-Pohjanmaalla edelleen tarkasti.

THL:n linjaus poikkeaa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) antamasta ohjeistuksesta. STM:n mukaan neljäs rokoteannos pitäisi antaa kaikille niille, joiden rokottamisen lääkäri arvioi perustelluksi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) kertoi 9. marraskuuta pidetyssä infossa, että kansalaisille olisi tarjottava mahdollisuutta ottaa neljäs koronarokote.