Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Säh­kö­au­to­jen palot ovat vielä har­vi­nai­sia, mutta pe­las­tus­lai­tok­sel­le­kin ver­rat­tain uusi asia – "Paras olisi hu­kut­taa auto jon­ne­kin"

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksessa valmistellaan parhaillaan yhteistä toimintamallia sähköautojen tulipalojen vaihtoehtoisista sammutusmenetelmistä.

Autopalojen sammuttamisen menetelmiin vaikuttaa myös auton sijainti. Avoimella tieosuudella on helpompi operoida kuin parkkihallissa.
Autopalojen sammuttamisen menetelmiin vaikuttaa myös auton sijainti. Avoimella tieosuudella on helpompi operoida kuin parkkihallissa.
Kuva: Mikko Halvari

Sähköautojen tulipalot ovat vielä verrattain uusi asia pelastuslaitoksille. Onnettomuuksien määrä on toistaiseksi pieni, mutta esimerkiksi muutama viikko sitten Oulun Kivisydämessä paloi sähköauto.

Pelastuslaitoksilla ei ole käytössään yhtä vaihtoehtoista sammutustapaa. Pohjois-Pohjanmaalla on hyödynnetty koko auton peittävää sammutuspeitettä ja vedellä täytettyä sammutuskonttia, johon palava auto voidaan nostaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.