Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Rönt­ge­niin kul­je­te­taan Pu­das­jär­vel­tä Tai­val­kos­kel­le vain vä­li­ai­kai­ses­ti – ti­lan­teen pitäisi pa­lau­tua nor­maa­lik­si tou­ko­kuus­sa

Pudasjärveläisten pitäisi päästä röntgenkuvauksiin omassa terveyskeskuksessaan jälleen toukokuussa.
Pudasjärveläisten pitäisi päästä röntgenkuvauksiin omassa terveyskeskuksessaan jälleen toukokuussa.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärveläisiä on kuljetettu Taivalkoskelle röntgenkuvauksiin. Lukijamme ihmetteli järjestelyä, ja Iijokiseutu selvitti, mistä on kyse.

Poikkeuksellinen tilanne johtuu siitä, että Pudasjärvelle ei ole saatu rekrytoitua röntgenhoitajalle sijaista, sillä edes hakijoita tehtävään ei ole juurikaan ollut. Nyt Taivalkoski on tuottanut palvelun yhteistyössä Oulunkaaren kuntayhtymän kanssa.

Hoitotyön päällikkö Riitta Väisänen Oulunkaaren kuntayhtymästä painottaa, että sijaista on yritetty aktiivisesti löytää.

– Rekrytointia on tehty aina yksityistä puolta myöten, mutta ammattitaitoista työntekijää ei vain ole ollut saatavilla. Pari hyvää ammattilaista oli tarjolla, mutta hekin ilmoittivat, että ovatkin saaneet pidempiaikaista työtä isommista työyhteisöistä, Väisänen kertoo.

Hän epäilee, että vapailla työmarkkinoilla olevat alan ammattilaiset olisivat tulleet työllistetyiksi Ouluun tai muihin kaupunkeihin, jotka sijaitsevat lähempänä työntekijöiden asuinympäristöjä.

Tilanteen pitäisi Väisäsen mukaan palautua normaaliksi toukokuussa.

– Ihan väliaikaisesta tilanteesta tässä on kyse, koska kyseessä oli sijaisuus ja vakituinen työntekijä palaa takaisin töihin ensi kuussa, Väisänen vakuuttaa.

Rekrytointia tehtiin monia kanavia pitkin - tuloksetta.